Në ka një produkt që nuk mungon kurrë në kuzhinën e një amvise, ajo është soda e bukës.

Përveç përdorimeve në kuzhinë, amvisat e përdorin sodën e bukës kundër një sërë problemesh shëndetësore.

Ajo që dihet dhe pranohet gjerësisht është se soda e bukës është e mrekullueshme kundër baktereve dhe infeksioneve që shkaktojnë shumë sëmundje.

Kombinimi i saj me mjaltin konsiderohet një kurë ideale për njerëzit që probleme dermatologjike.

Soda e bukës ndihmon në eliminimin dhe parandalimin e puçrave dhe akneve.

Ajo gjithashtu pastron lëkurën dhe heq qelizat e vdekura duke përmirësuar shëndetin e lëkurës.

Megjithatë, ky konsiderohet si një grimcë e përfitimeve të mëdha që ofron soda e bukës për shëndetin.

Kombinimi i sodës së bukës me mjaltin në një kurë të vetme, ndihmon në trajtimin e shumë sëmundjeve siç është diabeti, gripi dhe sëmundjet e veshkave.

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni se si të përgatisni kurën e sodës së bukës me mjaltin kundër sëmundjeve dhe për mbrojtjen e shëndetit.

Si Të Përgatisni Kurën e Sodës së Bukës Me Mjaltë.
Për përgatitjen e kurës rekomandohet 120 gramë sodë buke dhe 250 gramë mjaltë.

Përziejini së bashku në një enë të thellë deri sa të formohet një masë uniforme dhe e trashë.

Vendoseni enën brenda një tenxhereje me ujë të valuar dhe mbajeni për 10 minuta.

Hiqeni tenxheren nga zjarri ndërkohë që masën e sodës së bukës dhe mjaltit vendoseni në një enë qelqi.

Ekspertët rekomandojnë konsumin e 2 deri në 3 lugë gjelle nga kjo kurë çdo ditë për një muaj të tërë.

Kura me sodë buke dhe mjaltë mund të merret gjatë kësaj kohe para ose pas vakteve.

Ekspertët paralajmërojnë se është shumë e rëndësishme të dini se nuk duhet ta vazhdoni kurën më tepër se një muaj.

Gjatë konsumit të kurës duhet të shmangni mishin e kuq, miellin dhe sheqernat./AgroWeb.org

If there is a product that is never missing in a housewife’s kitchen, it is baking soda.

In addition to kitchen uses, housewives use baking soda against a variety of health problems.

What is widely known and acknowledged is that baking soda is great against bacteria and infections that cause many diseases.

Its combination with honey is considered an ideal cure for people who have dermatological problems.

Baking soda helps eliminate and prevent acne and acne.

It also cleanses the skin and removes dead cells thereby improving skin health.

However, this is considered to be a fraction of the great health benefits of baking soda.

Combining baking soda with honey in a single cure, helps treat many diseases such as diabetes, flu and kidney disease.

In this AgroWeb.org article you will learn how to prepare honey baking soda with ailments and health protection.

How To Prepare A Honey Bread Soda Cure.
120 grams of baking soda and 250 grams of honey are recommended for the preparation of the cure.

Mix together in a deep container until a uniform, thick mass is formed.

Place the container inside a pot of boiling water and keep for 10 minutes.

Remove the pot from the fire while placing the baking soda and honey in a glass container.

Experts recommend consuming 2 to 3 tablespoons of this cure daily for a whole month.

Curry with baking soda and honey can be taken during this time before or after meals.

Experts warn that it is important to know that you should not continue your treatment for more than a month.

When consuming a cure you should avoid red meat, flour and sugars./AgroWeb.org