Një ngjarje e rëndë është shënuar në Durrës, ku tre shtetas janë goditur me mjete të forta dhe me thika. Policia ka vënë në pranga 2 persona si dhe pronarin e një lokali ku ndodhi ngjarja e rëndë.

Policia njofton se këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, rreth orës 22:00 të mbrëmjes së djeshme, në ambientet e lokalit në pronësi të shtetasit Sh. I., dyshohet se kanë goditur me mjete të forta shtetasit D.(P). K., 55 vjeç dhe S. A., 62 vjeç, ndërsa shtetasi R.(G). A. ka goditur me mjet prerës (thikë), shtetasin E. K., 33 vjeç, i cili ndodhet në spital, nën kujdesin e mjekëve, jashtë rrezikut për jetën.

Në vijim të veprimeve u arrestua në flagrancë edhe shtetasi Sh. I., 31 vjeç, banues në Ishëm (pronari i lokalit ku ka ndodhur ngjarja), për veprën penale “Moskallëzim krimi”, pasi nuk ka njoftuar Policinë për konfliktin e ndodhur në ambientet e lokalit të tij. Gjithashtu, nga shërbimet e Policisë i është vendosur masë administrative 1.000.000 lekë, pasi nuk ka respektuar orarin e vendosur për mbylljen e aktivitetit.

Njoftimi i policisë: Goditën me mjete të forta dhe mjete prerëse 3 shtetas, arrestohen në flagrancë 3 autorët e dyshuar të ngjarjes.

Arrestohet dhe pronari i lokalit ku ndodhi ngjarja. Gjobitet edhe me masë administrative, pasi nuk respektoi orarin për mbylljen e aktivitetit.

Specialistët për Hetimin e Krimeve në Stacionin e Policisë Manzë arrestuan në flagrancë, për veprën penale “Plagosja e rëndë me dashje”, shtetasit:

K., 36 vjeç, Xh. K., 21 vjeç, banues në Ishëm dhe R.(G). A., 34 vjeç, banues në Sukth.
Këta shtetas, në bashkëpunim me njëri-tjetrin, rreth orës 22:00 të mbrëmjes së djeshme, në ambientet e lokalit në pronësi të shtetasit Sh. I., dyshohet se kanë goditur me mjete të forta shtetasit D.(P). K., 55 vjeç dhe S. A., 62 vjeç, ndërsa shtetasi R.(G). A. ka goditur me mjet prerës (thikë), shtetasin E. K., 33 vjeç, i cili ndodhet në spital, nën kujdesin e mjekëve, jashtë rrezikut për jetën.

Në vijim të veprimeve u arrestua në flagrancë edhe shtetasi Sh. I., 31 vjeç, banues në Ishëm (pronari i lokalit ku ka ndodhur ngjarja), për veprën penale “Moskallëzim krimi”, pasi nuk ka njoftuar Policinë për konfliktin e ndodhur në ambientet e lokalit të tij. Gjithashtu, nga shërbimet e Policisë i është vendosur masë administrative 1.000.000 lekë, pasi nuk ka respektuar orarin e vendosur për mbylljen e aktivitetit.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, për veprime të mëtejshme.

“Pas 10 minutash babai juaj vdes, bëhuni gati”, telefonata shok e mjekut me vajzën e pacientit me Covid

Një prej rrëfimeve më shokuese që nga nisja e pandemisë Covid-19 në botë. Babai i saj Francesco, pozitiv me Covid, u shtrua në spitalin Moscati në Taranto në mesnatën mes 1 dhe 2 nëntorit.

78-vjeçari komunikonte përmes telefonit me familjarët e tij, por ajo çfarë tregonte ishte me të vërtetë alarmante. “Ejani më merrni, këtu vdes”.

Në datë 3 nëntor, vajza e tij, avokate, flet me një nga mjekët e spitalit që ndiqte nga afër gjendjen e të atit.

“Babai juaj nuk bashkëpunon. Nuk do të vendosë maskën cpap. Pas 10 minutash vdes, bëhuni gati”, raportohet ti ketë thënë mjeku, shkruan “Repubblica“.

Ky nuk është denoncimi i parë dhe i vetëm që familjarët e të sëmurëve me Covid-19 kanë bërë për mjekët dhe spitalet në Itali. Nga nisja e pandemisë, Italia regjistron 1,728,878 infektime dhe 60,078 viktima.

A serious event was recorded in Durrës, where three citizens were hit with strong tools and knives. Police have handcuffed 2 people and the owner of a restaurant where the serious incident took place.

The police announces that these citizens, in cooperation with each other, around 22:00 yesterday evening, in the premises of the bar owned by the citizen Sh. I., it is suspected that they hit the citizens D. (P) with strong tools. K., 55, and S. A., 62, while citizen R. (G). A. struck with a sharp tool (knife), the citizen E. K., 33 years old, who is in the hospital, under the care of doctors, out of danger for life.

Following the actions, the citizen Sh. Was also arrested in flagrante delicto. I., 31 years old, resident in Ishëm (owner of the restaurant where the event took place), for the criminal offense “Failure to report a crime”, as he did not notify the Police about the conflict that occurred in the premises of his restaurant. Also, the Police services imposed an administrative measure of 1,000,000 ALL, as he did not respect the schedule set for closing the activity.

Police notification: 3 citizens were hit with strong tools and cutting tools, 3 suspected perpetrators of the event are arrested in flagrante delicto.

The owner of the place where the event took place is also arrested. He is also fined with an administrative measure, because he did not respect the schedule for closing the activity.

Specialists for the Investigation of Crimes at the Manza Police Station arrested in flagrante delicto, for the criminal offense “Intentionally inflicting grievous bodily harm”, the citizens:

K., 36 years old, Xh. K., 21 years old, resident in Ishëm and R. (G). A., 34, resident in Sukth.
These citizens, in cooperation with each other, around 22:00 yesterday evening, in the premises of the restaurant owned by the citizen Sh. I., it is suspected that they hit the citizens D. (P) with strong tools. K., 55, and S. A., 62, while citizen R. (G). A. struck with a sharp tool (knife), the citizen E. K., 33 years old, who is in the hospital, under the care of doctors, out of danger for life.

Following the actions, the citizen Sh. Was also arrested in flagrante delicto. I., 31 years old, resident in Ishëm (owner of the restaurant where the event took place), for the criminal offense “Failure to report a crime”, as he did not notify the Police about the conflict that occurred in the premises of his restaurant. Also, the Police services imposed an administrative measure of 1,000,000 ALL, as he did not respect the schedule set for closing the activity.

The materials were forwarded to the Durrës Judicial District Prosecutor’s Office for further action.