Reshjet e dendura të shiut të orëve të fundit kanë shkaktuar një sërë problemesh në disa qarqe të vendit.

Si pasojë e reshjeve të shiut është shembur një sasi dherash, duke bllokuar segmentin rrugor Cërrik-Kuçovë.

Një masë e madhe dheu ka rënë në fshatin Mollas-Frashër duke bllokuar përkohësisht aksin.

Mjetet e rënda po punojnë për pastrimin e rrugës dhe normalizimin e qarkullimit të automjeteve në këtë aks rrugor.

Rrëshqitje dherash dhe vërshim të ujit në rrugë ka pasur edhe në fshatin Papërr që lidhet me Pajunin.

Mbrëmjen e kaluar një masiv shkëmbor rrëshkiti në vendin “Kthesat e Murrashit” duke bllokuar një anë të rrugës. Firma nënkontraktuese punoi për hapjen e segmentit që gjithsesi mbetet i rrezikshëm edhe sot për shkak të rrëshqitjes së gurëve dhe inerteve.

Ndërkohë Shkumbini ka përmbytur disa ha tokë bujqësore në Muriqan dhe Fushën e Cërrikut.

Heavy rains in recent hours have caused a number of problems in some parts of the country.

As a result of the rain, a quantity of soil collapsed, blocking the road segment Cërrik-Kuçovë.

A large mass of soil has fallen in the village of Mollas-Frashër temporarily blocking the axis.

Heavy vehicles are working to clear the road and normalize vehicle traffic on this road axis.

Landslides and flooding of roads have also occurred in the village of Papërr, which is connected to Pajun.

Last night a rock mass slid in the place “Krashhesat Murrashit” blocking one side of the road. The subcontracting firm worked to open the segment that still remains dangerous today due to slipping of stones and inerts.

Meanwhile, Shkumbini has flooded several hectares of agricultural land in Muriqan and Fushë e Cërrikut.