Reshjet e dendura të shirave kanë shkaktuar dëme në aksin rrugor Librazhd-Prrenjas, ku ka pasur rrëshqitje masive gurësh, të cilat kanë bllokuar njërën korsi. Si pasojë, është rënduar trafiku dhe firma e pastrimit po punon për zhbllokimin e aksit për të bërë të mundur qarkullimin e mjeteve.

Prej disa ditësh, vendi është përfshirë nga reshje të dendura shiu, të cilat kanë shkaktuar përmbytje dhe probleme në disa akse rrugore. Por më të prekurit janë zonat e veriut, ku ka pasur edhe bllokim të njerëzve në fshatra pasi janë përmbytur rrugët duke bërë të pamundur kalimin.

E vështirë paraqitet situata në zonën e Lezhës dhe të Shkodrës, ku ka pasur edhe evakuim të familjeve për të mos mbetur nën ujë ndërsa mijëra hektarë tokë janë pushtuar nga uji.

Heavy rains have caused damage to the Librazhd-Prrenjas road axis, where there have been massive rock slides, which have blocked one lane. As a result, traffic is heavy and the cleaning firm is working to unlock the axis to enable the circulation of vehicles.

For several days, the country has been covered by heavy rains, which have caused floods and problems on some roads. But the most affected are the northern areas, where there has also been blockage of people in the villages as roads have been flooded making crossing impossible.

The situation is difficult in the area of ​​Lezha and Shkodra, where there has been evacuation of families not to remain under water while thousands of hectares of land have been occupied by water.