Në përfundim të një operacioni, hetimet për të cilin zgjatën rreth një vit, policia në Itali ka vënë në pranga 9 persona, për trafik kokaine.

Mes nëntë të arrestuarve rezultojnë të jenë edhe disa shqiptarë, pjesëtarë të së njëjtës familje, ndërkohë që janë sekuestruar 1.2 kg kokainë dhe 15 mijë euro me finalizimin e operacionit nga Karabinierët në Pesaro.

Hetimet raportohet të kenë nisur pas marrjes së një denoncimi të një personi të varur nga kokaina, i cili deklaroi se zhvatej për shkak të borxheve të kokainës. Në vitin 2019 policia arrestoi 25-vjeçarin shqiptar me iniciale M.E. banues në Rimini.

Më pas nga hetimet u zbuluan dy persona të tjerë, të akuzuar për trafikun e kokainës. Shqiptari me iniciale M.B., një 35-vjeçar, me banim në Pesaro dhe një grua italiane nga Fano, bashkëpunëtore e shqiptarit. S.D.T., 46-vjeç.

Më tej, në gusht të 2019, gruas me iniciale S.D.T., dhe GD, 40 vjeç, nga Pesaro iu gjetën dhe sekuestruan mbi 200 gram kokainë, material për paketimin e dozave dhe 1.000 euro, të ardhurat nga shitja.

Analiza e njohjeve të gruas me origjinë nga zona e Fanos çoi në pranga një tjetër shqiptar i cili u arrestua në flagrancë për shitjen e kokainës.

Hetimet e mëtejshme bënë të mundur identifikimin e furnizuesit të kokainës, po ashtu, një banor shqiptar në Rimini, gruan e tij M.M, vëllain e tij A.B, 30 vjeç i arrestuar në Riccione më 1 nëntor 2019 dhe kunati i tij M.E 25-vjeçari shqiptar, me banim në Rimini.

Dy nga të dyshuarit përfunduan në burg.

At the end of an operation, the investigation of which lasted about a year, the police in Italy have handcuffed 9 people, for cocaine trafficking.

Among the nine arrested turn out to be some Albanians, members of the same family, while 1.2 kg of cocaine and 15 thousand euros were seized with the finalization of the operation by the Carabinieri in Pesaro.

Investigations are reported to have started after receiving a denunciation from a cocaine addict, who stated that he was extorted due to cocaine debts. In 2019 the police arrested the 25-year-old Albanian with the initials M.E. resident in Rimini.

Investigations later uncovered two other people accused of cocaine trafficking. Albanian with initials M.B., a 35-year-old, living in Pesaro and an Italian woman from Fano, collaborator of the Albanian. S.D.T., 46 years old.

Further, in August 2019, the woman with the initials S.D.T., and GD, 40, from Pesaro were found and seized over 200 grams of cocaine, material for packing doses and 1,000 euros, proceeds from the sale.

The analysis of the acquaintances of the woman originating from the Fanos area led to the handcuffing of another Albanian who was arrested in flagrante delicto for selling cocaine.

Further investigations made it possible to identify the cocaine supplier, also an Albanian resident in Rimini, his wife MM, his brother AB, 30 years old arrested in Riccione on November 1, 2019 and his brother-in-law ME 25-year-old Albanian , residing in Rimini.

Two of the suspects ended up in jail.