Leo Messi nuk ka rivalë në 10 vitet e fundit kur flitet për golat dhe asistet brenda një viti. Vetëm në tre raste ka ndodhur që ndonjë lojtarë të thyejë dominimin e argjentinasit, i cili rekordin e ka vendosur në vitin 2012, me 104 gola e asiste së bashku.

Viti 2020 ishte i Robert Lewandoskit me 65 gola+asiste, ndërkohë që tre vitet e fundit sulmuesi i Barcelonës kishte qenë në fron. Më mirë në vitin 2016 kishte bërë Luis Suarez, me 81 gola+asiste, kurse në vitin 2014 “mbreti” ishte Cristiano Ronaldo me 68 gola+asiste.

Dominimi i Messit kishte nisur që në vitin 2009, teksa argjentinasi deri në vitin 2013 shënonte e asistonte më shumë se çdo futbollist tjetër në top5 kampionatet e Europës.

Leo Messi has no rivals in the last 10 years when it comes to goals and assists within a year. Only in three cases has it happened that any player breaks the dominance of the Argentine, who set the record in 2012, with 104 goals and assists together.

The year 2020 belonged to Robert Lewandoski with 65 goals + assists, while the last three years the Barcelona striker had been on the throne. Luis Suarez did better in 2016, with 81 goals + assists, while in 2014 the “king” was Cristiano Ronaldo with 68 goals + assists.

Messi’s dominance had started in 2009, as the Argentine until 2013 scored and assisted more than any other footballer in the top 5 European championships.