Stuhia Filomena e cila prej ditësh ka mbërthyer Madridin, pritet të mbërrijë në Shqipëri në javën e dytë të muajit Janar. Alarmin e kanë dhënë meteorologët në Britaninë e Madhe.

Sipas BBC, situata në Madrid është rënduar ndërkohë që pritet që reshjet e dëborës të vazhdojnë edhe përgjatë ditës së nesërme.

Ndërsa më pas stuhia pritet të lëvizë drejt Europës Lindore, kryesisht në Ballkan. Gjatë javës së dytë të Janarit në këto zona do të ketë reshje të mëdha shiu dhe dëbore. Zonat që do të preken fillimisht do të jenë Shqipëria dhe Greqia, ndërsa më pas edhe pjesa qendrore e Ballkanit.

Sipas autoriteteve në Madrid është regjistruar trashësia e borës më e madhe në 40 vitet e fundit. Mbrëmjen e kaluar ushtria doli në terren, ndërsa qytetarët janë këshilluar të shmangin lëvizjet e panevojshme.

Storm Filomena, which has been hitting Madrid for days, is expected to arrive in Albania in the second week of January. The alarm was given by meteorologists in Great Britain.

According to the BBC, the situation in Madrid has worsened while it is expected that the snowfall will continue throughout the next day.

Then the storm is expected to move towards Eastern Europe, mainly in the Balkans. During the second week of January in these areas there will be heavy rain and snow. The areas that will be affected first will be Albania and Greece, and then the central part of the Balkans.

According to the authorities in Madrid the largest snow thickness in the last 40 years has been recorded. Last night the army went on the ground, while citizens were advised to avoid unnecessary movements.