Pritet që stuhia që ka goditur Italinë pasditen e sotme të zhvendoset edhe në Shqipëri duke prekur disa pjesë kryesisht në Veri të vendit. Deri në 65 km/h kap shpejtësia e furtunave me erëra dhe shi të rrëmbyeshëm në rajonet përreth Romës. Sipas meteorologëve, këto furtuna do të zhvendosen përtej Adriatikut deri në Shqipëri.

Parashikohen shira të rrëmbyeshëm, teksa Agjencia Kombëtare e Mbrojtjes Civile i ka dërguar sot letër pesë prefekturave në vend, për të marrë masa pasi gjatë fundjavës pritet mot me reshje të shumta shiu. Letra u është nisur prefekturave të Shkodrës, Lezhës, Fierit, Vlorës dhe Gjirokastrës. Duke cituar të dhënat e IGJEUM, theksohet se në Veri-Perëndim dhe Jug të vendit priten stuhi dhe reshje të mëdha shiu, të cilat mund të sjellin edhe përmbytje. Zonat që rrezikojnë të preken më shumë Shkodra, Dibra, Malësia e Madhe, Kruja.

It is expected that the storm that hit Italy this afternoon will move to Albania, affecting some parts mainly in the North of the country. Up to 65 km / h can be reached by wind speeds and torrential rains in the regions around Rome. According to meteorologists, these storms will move across the Adriatic to Albania.

Heavy rains are forecast, as the National Civil Protection Agency has sent a letter today to five prefectures in the country, to take measures as the weather is expected during the weekend with heavy rain. The letter was sent to the prefectures of Shkodra, Lezha, Fier, Vlora and Gjirokastra. Citing IGJEUM data, it is noted that in the North-West and South of the country are expected storms and heavy rains, which can bring floods. Areas at risk of being most affected are Shkodra, Dibra, Malësia e Madhe, Kruja.