Reagim i ministrit të Brendshëm, Bledi Çuçi:

Faktet flasin vetë. Pas operacionit të sotëm shkon në rreth 1 ton sasia e lëndës narkotike e llojit kokainë e kapur në Portin e Durrësit gjatë katër muajve të fundit. Asgjë nuk është e rastësishme, por dëshmi e luftës pa kompromis kundër krimit të organizuar dhe e aftësisë zbuluese e goditëse të Policisë së Shtetit.

Këto operacione dëshmojnë gjithashtu besimin e lartë të partnerëve tanë ndërkombëtarë në hetimet e përbashkëta, intensive dhe profesioanle, në goditjen e rrjeteve të trafikut të drogës. Kjo është një luftë e vazhdueshme, që nuk nis e as përfundon me një operacion.

Ne do të vijojmë punën me Policinë e Shtetit dhe të gjitha agjencitë e tjera ligjzbatuese, brenda e jashtë vendit, për ta bërë Shqipërinë një vend më të sigurt.

Reaction of the Minister of Interior, Bledi Çuçi:

The facts speak for themselves. After today’s operation, the amount of cocaine seized in the Port of Durrës during the last four months goes to about 1 ton. Nothing is accidental, but evidence of the uncompromising fight against organized crime and the detective and striking ability of the State Police.

These operations also demonstrate the high confidence of our international partners in joint, intensive and professional investigations, in cracking down on drug trafficking networks. This is an ongoing war, which does not start or end with an operation.

We will continue to work with the State Police and all other law enforcement agencies, inside and outside the country, to make Albania a safer place.