Mjeku Arjan Pushi u njoftua nga miqtë e tij se ka hùmbur jetën si pasojë e Covid-19 ndërkohë që për gjendjen e tij shëndetësore është raportuar edhe më herët ku burime bëjnë me dije se ndodhej i intùbuar në Spítalin Infèktiv në Tiranë.

Në një reagim të zyrës së shtypit të Ministrisë së Shëndetësisë, thuhet për mediat se lajmi për ndarjen nga jeta të Pushit nuk është i vërtetë ndërsa bëhet thirrje që për lajme të tilla të ketë referime pranë burimeve zyrtare.

Ndërkohë, nuk ka një sqarim se si paraqitet gjendja e 58-vjeçarit nga ana tjetër. Arjan Pushi, mjek i njohur që shërbente pranë Qendrës Spitaliore Universitare “Nënë Tereza” u njoftua nga miqtë e tij se kishte ndërruar jetë.

Faxweb.al ju referua edhe statusit të Bernard Prognit i cili bëri të ditur lajmin duke vlerësur figurën dhe profesionalizmin e Pushit si dhe shprehur madje ngushëllimet familjes. Mjeku i hematologjisë është shtruar në gjendje të rëndë në Spitalin Infektiv, i prekur nga Covid 19. Burime bëjnë me dije për Faxëeb.al se mjeku është Arjan Pushi, 58-vjeç dhe ndodhej i intubuar.

Të njëjtat burime bëjnë me dije se Pushi nuk ka pasur asnjë sëmundje shoqëruese, dhe u prek nga Covid 19 në detyrë, teksa në repartin e homatologjisë u shënuar dhjetra raste me koronavirus, edhe në radhët e pacientëve të shtruar.

Ditelogja Anila Kalleshi është një tjetër mike e Pushit e cila ka bërë një status në rrjetet sociale e cila shkruan se ky i fundit është viktima e parë e koronavirusit në radhët e mjekëve.

“Profesori ka ndërruar jetë pas një beteje disa ditore me virusin vdekjeprurës COVID-19. Profesor Pushi nuk ka pasur asnjë sëmundje shoqëruese, dhe u prek nga Covid 19 në detyrë, teksa në repartin e homatologjisë u shënuan dhjetra raste me koronavirus, edhe në radhët e pacientëve të shtruar”, shkruan ndër të tjera Kalleshi.

“Me dhimbje të thellë, nga spitali Infektiv është regjistruar viktima e parë e koronavirusit në radhët e bluzave të bardha. Prof. Dr.Arjan Pushi, mjek Hematolog në QSUT. Profesori ka ndërruar jetë pas një beteje disa ditore me virusin vdekjeprurës COVID-19. Profesor Pushi nuk ka pasur asnjë sëmundje shoqëruese, dhe u prek nga Covid 19 në detyrë, teksa në repartin e homatologjisë u shënuan dhjetra raste me koronavirus, edhe në radhët e pacientëve të shtruar.

“E gjithë familja e kemi ndjekur me ankth të madh çdo ditë e natë gjendjen e Profesorit. Shpresonim per lajme veç tē mira. U dorëzove Profesor perpara ketij virusi te mallkuar. Ti që ndër vite shpëtove jetë njerëzish në shërbimin e hematologjisë në vendin tonë dhe mbarë trevat tona ku ka shqiptarë, Ti qē dhe kontributin tënd akademik në breza të tērē mjekësh! U prehsh nē paqe Profesor! Do të kujtojmë gjithmone Profesor. I përjetshëm qoftë kujtimi yt Miku ynë I shtrenjtë! “”, shkruan Kalleshi përkrah fotove.

 

Doctor Arjan Pushi was informed by his friends that he lost his life as a result of Covid-19, while his health condition was reported earlier where sources suggest that he was intubated at the Infèkt Spital in Tirana.

In a reaction to the press office of the Ministry of Health, it is said to the media that the news about the death of Pushi is not true, while there is a call for such news to have references to official sources.

Meanwhile, there is no explanation for the 58-year-old’s condition. Arjan Pushi, a well-known doctor who served at the Mother Teresa University Hospital Center, was informed by his friends that he had passed away.

Faxweb.al also referred to the status of Bernard Progn, who announced the news, appreciating the figure and professionalism of Pushi and even expressed his condolences to the family. The hematology doctor was hospitalized in a serious condition in the Infectious Diseases Hospital, affected by Covid 19. Sources inform Faxëeb.al that the doctor is Arjan Pushi, 58 years old and was intubated.

The same sources suggest that Pushi did not have any concomitant diseases, and was affected by Covid 19 in office, while the homology ward recorded dozens of cases of coronavirus, even among inpatients.

Dietitian Anila Kalleshi is another friend of Pushi who has made a status on social networks which writes that the latter is the first victim of coronavirus in the ranks of doctors.

“The professor passed away after a few days of battle with the deadly COVID-19 virus. Professor Pushi did not have any concomitant diseases, and was affected by Covid 19 in office, while in the department of homatology there were dozens of cases of coronavirus, even in the ranks of hospitalized patients “, writes among others Kalleshi ..

“With deep pain, the Infectious Diseases Hospital registered the first victim of coronavirus in the ranks of white T-shirts. Prof. Dr. Arjan Pushi, Hematologist at QSUT. The professor passed away after a few days of battle with the deadly COVID-19 virus. Professor Pushi had no concomitant disease, and was affected by Covid 19 in the office, while the homology department recorded dozens of cases of coronavirus, even among inpatients.

“The whole family has been following the condition of the Professor every day and night with great anxiety. We were hoping for good news. You surrendered Professor before this cursed virus. You who over the years saved the lives of people in the service of hematology in our country and all our territories where there are Albanians, You and your academic contribution to other generations of doctors! Rest in peace Professor! We will always remember Professor. May your memory be eternal, our dear friend! “”, Writes Kalleshi next to the photos.