Një tjetër mrekulli ka ndodhur nën gërmadhat e ndërtesave të shembura nga tërmeti në Izmir.

Siç raportojnë mediat vendase, 91 orë pas tërmetit, skuadrat e kërkim-shpëtimit kanë nxjerrë të gjallë nga rrënojat një 4-vjeçar të quajtur Ayda Gezgin.

Gjëja e parë që tha Ayda kur u shpëtua ishte: “Ku është babai im?”

Në momentin që ekipet e shpëtimit u afruan drejt vogëlushit, kryebashkiaku Tunç Soyer njoftoi se “skuadrat kanë gjetur një fëmijë të gjallë.”

Më pas aty u dërguan serume dhe batanije. Ekipet e shpëtimit thonë se vogëlushi ishte brenda atij që quhet “trekëndëshi i jetës”, ngjitur pas një makine larëse.

Another miracle happened under the rubble of buildings collapsed by the earthquake in Izmir.

As local media report, 91 hours after the quake, search and rescue teams rescued a 4-year-old named Ayda Gezgin from the rubble.

The first thing Ayda said when she was rescued was, “Where is my father?”

As rescue teams approached the baby, Mayor Tunç Soyer announced that “crews have found a living child.”

Serums and blankets were then sent there. Rescue crews say the baby was inside what is called the “life triangle”, next to a washing machine.