Një nëndetëse indoneziane e cila u raportua e zhdukur ditë më parë është gjetur e copëtuar në ujërat pranë Balit, tha ushtria të dielën, derisa konfirmoi se 53 personat në ekuipazh kishin vdekur.

“Kishte pjesë të KRI Nanggala 402 – ajo ishte thyer në tre pjesë”, tha Shefi i Stafit të marinës, Yudo Margono.

Sipas Al Jazeera, kreu ushtarak indonezian, Hadi Tjahjanto, tha për medien se “të gjithë 53 personat në bord kishin vdekur”.

Nëndetësja – një nga pesë në flotën e Indonezisë – u zhduk të mërkurën gjatë ushtrimeve të drejtpërdrejta të trajnimit në ishullin e pushimeve Bali të Indonezisë.

Autoritetet thanë se ata morën sinjale nga vendndodhja më shumë se 800 metra në thellësi gjatë ditës së diel, dhe përdorën një automjet shpëtimi nëndetëse nënujore e siguruar nga Singapori për të marrë një konfirmim vizual.

An Indonesian submarine which was reported missing days ago has been found shredded in the waters near Bali, the military said on Sunday, while confirming that 53 people on the crew had died.

“There were parts of the KRI Nanggala 402 – it was broken into three parts,” said Navy Chief of Staff Yudo Margono.

According to Al Jazeera, Indonesian military leader Hadi Tjahjanto told the media that “all 53 people on board had died.”

The submarine – one of five in Indonesia’s fleet – disappeared on Wednesday during live-in training exercises on Indonesia’s holiday island of Bali.

Authorities said they received signals from the location more than 800 meters deep on Sunday, and used a Singaporean underwater rescue vehicle provided by Singapore to receive a visual confirmation.