Kryetarja e LSI-së, Monika Kryemadhi ka zbuluar se qarqet ku do të kandidojë për zgjedhjet e 25 Prillit janë Fieri dhe Elbasani. Në emisionin “Quo Vadis”, Kryemadhi tregoi se arsyeja që ka zgjedhur këto dy qarqe është se ka shumë miq dhe ka bërë shumë fushata në Fier, ndërsa Elbasanit thotë se i ka një borxh.

“Fier, Elbasan me kodin e ri e kam të garantuar që do kandidoj. Elbasanit i kam një borxh dhe Fierit dua t’i jap një mundësi. Pse? Sepse dua t’i jap një mundësi socialistëve të Fierit, të cilët e gjejnë veten shumë afër me Monikën që ka qenë themeluese e Forumit Rinor Eurosocialist Shqiptar. Kështu që janë shumë miq të mi të vjetër , që kanë punuar me mua në vitet ’92, kur unë kam qenë gjimnaziste e më pas studente. Më pas jetojnë e punojnë në Fier, kemi bërë fushata bashkë dhe e gjejnë vetëm më pranë me Monika Kryemadhin sesa me dikë tjetër që nuk e lidh asgjë me Fierin.

Dhe nga ana tjetër me kodin e ri zgjedhor, që Komisioni i Venecias e hodhi poshtë, nuk është demokratike që kryetarët e partive të mund të kandidojnë në katër qarqe, akoma nuk e kam menduar për qarqet e tjera nëse do kandidoj ose jo. Dy janë të sigurt, sepse Elbasani është një mundësi e jashtëzakonshme për të krijuar hapësira të reja për djem dhe vajza të Elbasanit, por edhe të Cërrikut dhe të Përrenjasit, sepse kemi pasur një përfaqësim jashtëzakonisht të mirë edhe në këto zona”, u shpreh Kryemadhi.

The chairwoman of the SMI, Monika Kryemadhi has revealed that the districts where she will run for the April 25 elections are Fieri and Elbasan. In the show “Quo Vadis”, Kryemadhi showed that the reason he has chosen these two regions is that he has many friends and has done many campaigns in Fier, while he says that he owes a debt to Elbasan.

“Fier, Elbasan with the new code I have guaranteed that I will run. I owe a debt to Elbasan and I want to give Fier an opportunity. Why? Because I want to give an opportunity to the socialists of Fier, who find themselves very close to Monica who was the founder of the Albanian Eurosocialist Youth Forum. So there are a lot of my old friends who worked with me in the ’92s, when I was a high school student and then a student. Then they live and work in Fier, we campaigned together and they only find him closer to Monika Kryemadhi than to someone else who has nothing to do with Fier.

And on the other hand with the new electoral code, which the Venice Commission rejected, it is not democratic for party leaders to be able to run in four constituencies, I still have not thought about the other constituencies whether I will run or not. Two are safe, because Elbasan is an extraordinary opportunity to create new spaces for boys and girls of Elbasan, but also of Cërrik and Përrenjas, because we had an extremely good representation in these areas, “said Kryemadhi .