“Etna” shpërthen përsëri duke shkaktuar një re vullkanike, e dukshme qindra kilometra larg Catanias.

Si pasojë e shpërthimit aeroporti ndërkombëtar i Catanias ka pezulluar aktivitetin e tij për shkak të emergjencës.

Instituti Kombëtar i Gjeofizikës dhe Vullkanologjisë ka raportuar shpërthimin e llavës për pjesës perëndimore të Valle Del Bove, ku dukej se ka arritur në një lartësi rreth 2 mijë metra mbi nivelin e detit.

Ndërkohë sipas teknikëve dhe studiuesve, Etna ishte në vëzhgim që nga e hëna dhe fatmirësisht nga ky shpërthim nuk janë prekur banesa.

 

 

“Etna” erupts again causing a volcanic cloud, visible hundreds of kilometers away from Catania.

As a result of the explosion, Catania International Airport has suspended its activity due to the emergency.

The National Institute of Geophysics and Volcanology has reported lava eruptions for the western part of Valle Del Bove, where it appeared to have reached an altitude of about 2,000 meters above sea level.

Meanwhile, according to technicians and researchers, Etna has been under observation since Monday and fortunately the flats have not been affected by this explosion.