Del videoja e hajdutit që tentoi të vjedhë mbrëmë Xhaminë Mbret në lagjen “Kala” në Elbasan.

Nga pamjet filmike duket se si hajduti shpërthen derën kryesore. Por befas është aktivizuar sinjali i cili e ka frikësuar atë.

Pra ai nuk ka mundur të depërtojë brënda ambienteve ku ruhet arka pasi është larguar me shpejtësi.

I gjithë ky akt ka shkaktuar indinjim në rrjetet sociale. Kanë qenë të shumta reagimet e qytetarëve dhe të besimtarëve që dënojnë aktin, për më tepër kur vihet dorë në një institucion të shenjtë siç është xhamia.

Policia po punon për identifikimin dhe kapjen e autorit.

Për më shumë shihni videon se çfarë ka ndodhur mbrëmë në Xhaminë Mbret:

The video of the thief who tried to steal the King Mosque in the “Kala” neighborhood in Elbasan is released last night.

From the film footage it appears how the thief explodes the front door. But suddenly the signal was activated which scared him.

So he could not penetrate inside the premises where the box is stored as he left quickly.

This whole act has caused outrage on social networks. There have been numerous reactions from citizens and believers condemning the act, especially when it comes to a sacred institution such as the mosque.

Police are working to identify and apprehend the perpetrator.

For more see the video of what happened last night at the King Mosque: