Zbardhet dinamika e atentatit të ndodhur mesditën e sotme në afërsi të fshatit “Dobraç” të Shkodrës ndaj shefit të Policisë Bashkiake të Malësisë së Madhe Mentor Hasanaj dhe të atit. Burime bëjnë me dije se autori ka qenë duke i ndjekur me një motor tip “Papaq” dhe ka qëlluar në momentin që makina ka ndaluar.

Pasi ka qëlluar disa herë nga pas, ai ka dalë anash automjetit tip “Skoda”. Për pasojë kanë mbetur të plagosur shefi i bluve dhe babai i tij Xhelal Hasanaj. Ndërsa ka shpëtuar mrekullisht e shoqja e Mentor Hasanajt, Vjollca Hasanaj 28-vjeç e cila ka qenë në makinë në momentin e atentatit.

Gjendja e dy të plagosurve është mjaft e rëndë. Aktualisht ata po marrin ndihmë mjekësore në spitalin rajonal të Shkodrës. Nuk dihen ende motive e këtij atentati, ndërsa policia po punon për identifikimin dhe kapjen e autorit.

Policia e Shkodrës jep detaje mbi atentatin ndaj shefit të Policisë Bashkiake, Mentor Hasanaj. Mësohet se në makinë ka qenë dhe graja e Hasanajt, Vjollca Hasanaj 28-vjeç. Në ndihmë të Policisë Vendore kanë shkuar edhe forcat e FNSH Shkodër ku vijon kontrolli masiv i territorit për të bërë të mundur kapjen e autorit.

“Më datë 11.10.2020, rreth orës 12:30, në aksin rrugor Shkodër-Koplik, një person i paidentifikuar që qarkullonte me motomjet, ka qëlluar me armë zjarri në drejtim të mjetit të Policisë bashkiake Malësia e Madhe ku udhëtonin shtetasit M. H. 37 vjeç, V. H. 28 vjeçe dhe Xh. H. 70 vjeç, banues në Malësinë e Madhe.

Si pasojë janë plagosur shtetasit M. H, me detyrë Shefi i Policisë bashkiake në Malësinë e Madhe dhe Xh. H., i ati i tij, të cilët janë dërguar në Spitalin Rajonal Shkodër për ndihmë mjeksore

Shërbimet e Policisë me të marrë njoftim kanë shkuar menjëherë në vendngjarje dhe kanë ngritur pika kontrolli në akset rrugore dhe po kontrollohet zona ku dyshohet se ka lëvizur autori. Në ndihmë të Policisë Vendore kanë shkuar edhe forcat e FNSH Shkodër ku vijon kontrolli masiv i territorit për të bërë të mundur kapjen e autorit.Grupi hetimor ndodhet në vendngjarje dhe nën drejtimin e Prokurorisë po vijon punën intensive për grumbullimin dhe fiksimin e çdo prove që do t’i shërbejë zbardhjes së ngjarjes dhe indetifikimin e autorit”, njofton policia.

The dynamics of the assassination attempt that took place at noon today near the village “Dobraç” of Shkodra against the Chief of the Municipal Police of Malësia e Madhe Mentor Hasanaj and his father is revealed. Sources suggest that the perpetrator was following them with a “Papaq” type motorcycle and shot at the moment when the car stopped.

After shooting several times from behind, he came out of the side of the “Skoda” type vehicle. As a result, the blue boss and his father Xhelal Hasanaj were injured. While Mentor Hasanaj’s wife, Vjollca Hasanaj, 28, who was in the car at the time of the assassination, miraculously escaped.

The condition of the two injured is quite serious. They are currently receiving medical assistance at the Shkodra regional hospital. The motives of this assassination are still unknown, while the police are working to identify and apprehend the perpetrator.

Shkodra Police provides details on the assassination of the Municipal Police Chief, Mentor Hasanaj. It is learned that Hasanaj’s wife, Vjollca Hasanaj, 28, was also in the car. The forces of FNSH Shkodër also came to the aid of the Local Police, where the mass control of the territory continues to make possible the capture of the perpetrator.

“On 11.10.2020, around 12:30, on the road axis Shkodër-Koplik, an unidentified person who was traveling with motor vehicles, fired at the vehicle of the Municipal Police Malësia e Madhe where the citizens MH 37 years old were traveling , VH 28 years old and Xh. H. 70 years old, resident in Malësia e Madhe.

As a result, citizens M. H, acting Municipal Police Chief in Malësia e Madhe and Xh. H., his father, who were sent to Shkodra Regional Hospital for medical assistance

Upon receiving the notification, the Police Services immediately went to the scene and set up checkpoints on the road axes and the area where the perpetrator is suspected to have moved is being checked. The forces of FNSH Shkodër have also come to the aid of the Local Police, where the mass control of the territory continues to enable the capture of the perpetrator. The investigative group is at the scene and under the direction of the Prosecution is continuing intensive work to collect and fix any evidence to serve the clarification of the event and the identification of the perpetrator “, the police announces.