Sot janë arrestuar dy gra në Islandë në lidhje me vrasjen e shqiptarit Armando Beqiri duke e çuar në 10 në total numrin e personave të prangosur.

Personat e arrestuar janë nga Shqipëria, Lituania, Spanja dhe Islanda. Dy të arrestuarve të fundit u janë sekuestruar edhe disa sende në banesë, që mund të jenë të vlefshme për hetimet.

Margeir Sveinsson, shefi i policisë në departamentin qendror të hetimit të policisë në Reikjavik tha se “hetimet për vrasjen përfshijnë shumë persona”. “Rasti ka shkaktuar një shqetësim të madh në Islandë” shkruajnë mediat.

Armando Beqiri u ekzekutua mbrëmjen e së shtunës në hyrje të shtëpisë. Ai ishte një nga pronarët e një kompanie sigurie private, ndërsa la pas gruan shtatzënë dhe një fëmijë të mitur.

Shqiptari që kishte disa vite në Islandë, sipas medieve bazuar te informacionet nga policia nuk kishte konflikte, ndërsa disa nga të arrestuarit kanë lidhje me botën e krimit.

Two women have been arrested in Iceland today in connection with the murder of Albanian Armando Beqiri, bringing the total number of people handcuffed to 10.

The arrested persons are from Albania, Lithuania, Spain and Iceland. The last two detainees were also seized some items in the apartment, which may be valuable for the investigation.

Margeir Sveinsson, chief of police at Reykjavik’s central police investigation department, said “the murder investigation involves many people”. “The case has caused great concern in Iceland,” the media wrote.

Armando Beqiri was executed on Saturday evening at the entrance of the house. He was one of the owners of a private security company, leaving behind a pregnant wife and a minor child.

The Albanian who had been in Iceland for several years, according to the media based on information from the police, had no conflicts, while some of the arrested have connections with the underworld.