Një 33-vjeçar është ekzekutuar mbrëmjen e së shtunës para shtëpisë së tij në Islandë. Armando Beqiri i cili do të festonte ditëlindjen më 16 shkurt por u ekzekutua në derë të shtëpisë sapo doli nga garazhi ku parkoi makinën.

Mediat vendase kanë raportuar se mes të arrestuarve është edhe Anton Kristinn i njohur për veprimtaritë e tij kriminale edhe pse nuk është dënuar kurrë. Së fundmi sillte njerëz nga Lituania për të punuar me të dhe për të mbrojtur veten.

Megjithatë nuk dihet përse Kristinn mund të ketë pasur probleme me shqiptarin e vrarë. Autoritetet kanë ngritur dyshime se ndoshta bëhet fjalë për ndonjë konflikt të vjetër për drogë.

Ndërkohë shefi i policisë Margeir Sveinsson tha se një prej të arrestuarve është qitësi, por nuk përjashtohet mundësia që më shumë se një person të ketë qëlluar mbi shqiptarin.
Ndërkohë hetimet vijojnë, teksa autoritetet e konsiderojnë çështjen e shqiptarit, si më të vështirën e viteve të fundit.

A 33-year-old man was executed Saturday night in front of his home in Iceland. Armando Beqiri who was going to celebrate his birthday on February 16 but was executed at the door of the house as soon as he left the garage where he parked the car.

Local media have reported that among those arrested is Anton Kristinn known for his criminal activities although he has never been convicted. Recently brought people from Lithuania to work with him and protect himself.

However, it is not known why Kristinn may have had problems with the killed Albanian. Authorities have raised suspicions that it may be an old drug dispute.

Meanwhile, the police chief Margeir Sveinsson said that one of the arrested is a shooter, but the possibility that more than one person shot at the Albanian is not ruled out.

Meanwhile, investigations continue, as the authorities consider the case of the Albanian as the most difficult in recent years.