Një ngjarje tragjike ndodhi dy ditë më parë, ku një shqiptar i identifikuar si shtetasi Adriatik Tresa, humbi jetën në Ekuador, pasi një grup personash të veshur si efektivë pólicie e ‘eliminuan’ atë në banesën e tij. Personat mashtruan rojet e sigurisë, duke u paraqitur si pólicë që kishin shkuar për kontroll dhe më pas qëlluan 6 herë mbi shqiptarin. Rreth një javë më parë, ai i kishte shpëtuar një tentative pengmarrjeje, pasi rojet e Treskës kishin mundur të neutralizonin autorët. Ai ishte një emër i njohur për drejtësinë në vend, pasi ishte i përfshirë në një rrjet tregtimi ‘malli’.

Së fundmi mediat spanjolle raportojnë se familjarët e shqiptarit kanë fshehur prova. Ai është gjetur në banesë vetëm me kunatën e tij, ndërsa thuhet se të afërmit e tjerë janë larguar me një çantë në dorë dhe celularin e viktimës. Gruaja e tij dhe 7 persona të tjerë janë arrestuar.

A tragic event happened two days ago, where an Albanian identified as Adriatic citizen Tresa, lost his life in Ecuador, after a group of people dressed as police officers ‘eliminated’ him in his apartment. The persons deceived the security guards, posing as police who had gone for control and then shot 6 times at the Albanian. About a week ago, he escaped a hostage-taking attempt after Treska’s guards were able to neutralize the perpetrators. He was a household name for justice in the country, as he was involved in a ‘merchandise’ trading network.

Recently, the Spanish media reported that the Albanian family members have hidden evidence. He was found in the apartment alone with his sister-in-law, while it is said that the other relatives left with a bag in their hand and the victim’s mobile phone. His wife and 7 other people have been arrested.