Duket sikur COVID ka “mbërthyer” të gjithë botën, por megjithatë, shumë afër nesh, ndodhet një vend që nuk ka regjistruar asnjë rast me virusin e rrezikshëm deri më tani.

Bëhet fjalë për Bolognola-n, një qytezë e vogël në rajonin Marche të Italisë, që sipas “TGCOM”, nuk është prekur asnjëherë nga koronavirusi.

Vendi ka pak më shumë se 150 banorë, por i vendosur në malet Sibillini dhe i njohur për majat dhe shpatet e skive, Bolognola tërheq shumë turistë.

E megjithatë, vendi nuk ka regjistruar as edhe një person me COVID, duke e bërë këtë fakt një mister.

Për kryebashkiaken, Cristiana Gentili, shkak është një bashkëpunim i shkëlqyer i të gjithë faktorëve, administratës, restoranteve, ambienteve të akomodimit e qytetarëve. Të gjithë kanë bërë pjesën e tyre thotë ai, por duke pranuar se “duhet edhe shumë fat”.

It seems that COVID has “stuck” all over the world, but still, very close to us, there is a country that has not registered any case of dangerous virus so far.

It is about Bolognola, a small town in the Marche region of Italy, which according to “TGCOM”, has never been affected by the coronavirus.

The country has just over 150 inhabitants, but situated in the Sibillini Mountains and known for its ski peaks and slopes, Bolognola attracts many tourists.

And yet, the country has not registered even one person with COVID, making this fact a mystery.

For the mayor, Cristiana Gentili, the cause is an excellent cooperation of all factors, administration, restaurants, accommodation facilities and citizens. Everyone has done their part, he says, but acknowledging that “it takes a lot of luck.”