Finalizohet një tjetër bashkëpunim i shkëlqyer mes Interpol Tiranës dhe Interpol Romës, që çoi në lokalizimin, kapjen dhe ekstradimin e një të kërkuari për vrasje të mbetur në tentativë.

Në vijim të bashkëpunimit mjaft efikas të Interpol Tiranës me Interpol Romën, u bë e mundur kapja në Itali e shtetasit të shpallur në kërkim ndërkombëtar M. S., 34 vjeç, duke u finalizuar me esktradimin e tij drejt vendit tonë.

Shtetasi Malvin Skarra është arrestuar nga autoritetet policore në Itali, pas shkëmbimit të informacionit mes Interpol Tiranës dhe Interpol Romës, bazuar në informacionet që dispononte Departamenti i Policisë Kriminale për vendodhjen e këtij personi në Itali.

Gjykata e Shkallës së Parë Dibër, në vitin 2019, ka vendosur masën e sigurimit “Arrest në burg” për këtë shtetas, për veprat penale “Vrasja me dashje” mbetur në tentativë dhe “Armëmbajtja pa leje”.

Përmbledhje e ngjarjes së ndodhur:

Ky shtetas, në datën 15.03.2019, në vendin e quajtur “Ura e Cerenecit”, Dibër, ka plagosur për motive të dobëta, me armë zjarri, shtetasin M. O.

Another excellent cooperation between Interpol Tirana and Interpol Rome is finalized, which led to the localization, capture and extradition of a fugitive wanted for attempted murder.

Following the very efficient cooperation of Interpol Tirana with Interpol Rome, it became possible to capture in Italy the internationally wanted citizen M. S., 34 years old, being finalized with his extradition to our country.

Citizen Malvin Skarra was arrested by the police authorities in Italy, after the exchange of information between Interpol Tirana and Interpol Rome, based on the information available to the Criminal Police Department about the location of this person in Italy.

The Court of First Instance of Dibër, in 2019, has imposed the security measure “Arrest in prison” for this citizen, for the criminal offenses “Intentional Murder” remaining attempted and “Illegal possession of weapons.”

Summary of the event:

This citizen, on 15.03.2019, in the place called “Cerenec Bridge”, Dibër, wounded for weak motives, with a firearm, the citizen M. O.