Pas përfundimit të numërimit të 511 kutive të votimit kanë dalë edhe emrat e deputetëve që futen deri më tani në parlament.
PS mori 8 deputetë dhe PD 6. Sipas radhës në listë nga PD shkojnë deri më tani në kuvend deputetët:

PD: Gazment Bardhi, Flutura Açka, Lefter Gështenja, Dashnor Sula, Eugen Isaj, Zheni Gjergji

PS: Evis Kushi, Klevis Xhoxhi, Bsiaj Ajazi, Desantila Tahiraj, Sajmir Hasalla, Florenc Spaho, Luan Duzha, Taulant Balla

LSI: Nuk ka mandat.

Por…ka një problem. Tani ka nisur numërimi i votave se cili nga kandidatët është më i votuar. Dhe surprizat nuk kanë munguar.

Deri më tani nga PD janë më të votuar emra të tillë që ndodhen poshtë kufirit të kandidatit fitues. Kështu në listën e PD kryeson Luçiano Boçi dhe Fadil Marzheku. Boçi ndodhet i 7 në listë dhe Marzheku i 11.

Edhe në PS ka surpriza. Pas numrit 8, që është pragu i deputetëve më të votuar, rezultojnë edhe Shkëlqim Bullari, Enver Roshi apo Albana Hana.

Megjithatë është ende herët të flitet.
Sipas ligjit të ri zgjedhor, një deputet që ndodhet poshtë listës fituese mund të zhvendosë emrat në listë nëse rezulton më shumë i votuar. Të presim….

After the completion of the counting of 511 ballot boxes, the names of the deputies who have been introduced in the parliament so far have also appeared.
SP received 8 deputies and PD 6. According to the order in the list from PD go so far to the assembly deputies:

PD: Gazment Bardhi, Flutura Açka, Lefter Gështenja, Dashnor Sula, Eugen Isaj, Zheni Gjergji

PS: Evis Kushi, Klevis Xhoxhi, Bsiaj Ajazi, Desantila Tahiraj, Sajmir Hasalla, Florenc Spaho, Luan Duzha, Taulant Balla

SMI: There is no mandate.

But … there is a problem. Now the counting of votes has started which of the candidates is the most voted. And surprises have not been lacking.

So far, the DP has voted for such names that are below the border of the winning candidate. Thus, Luciano Boçi and Fadil Marzheku lead the PD list. Boci is 7th on the list and Marzhek 11th.

There are surprises in the SP as well. After number 8, which is the threshold of the most voted deputies, there are also Shkëlqim Bullari, Enver Roshi or Albana Hana.

However it is still too early to speak.
Under the new election law, an MP below the winning list can move the names on the list if he or she is more voted. To wait….