NASA ka paralajmëruar se një asteroid që vlerësohet të ketë të njëjtën madhësi sa Piramida e Madhe e Gizës do të përplaset me orbitën e Tokës.

Asteroidi, i cili pritet të godasë tokën në orët në vijim është duke u monitoruar nga Qednra për Studime të Objekteve të Afërta me Tokën.

Shkëmbi hapësinor 2020 QD5 kategorizohet si një shkëmb hapësinor Apollo dhe vlerësohet të jetë midis 60 dhe 130 metra dhe po udhëton me një shpejtësi prej rreth 8.57 km në sekondë.

Organizata amerikane e kërkimit hapësinor ndjek qindra asteroide në çdo kohë të caktuar dhe QD5 2020 megjithëse është më i madh se shkëmbinjtë e tjerë hapësinorë, pritet të kalojë pranë planetit tonë pa shkaktuar ndonjë dëm.

Shkëmbi është rreth 10.03 milje hënore larg Tokës, i cili është rreth 2.395.728 milje.

NASA has warned that an asteroid estimated to be the same size as the Great Pyramid of Giza will collide with Earth’s orbit.

The asteroid, which is expected to hit Earth in the coming hours is being monitored by the Center for Near-Earth Object Studies.

The 2020 QD5 space rock is categorized as an Apollo space rock and is estimated to be between 60 and 130 meters and is traveling at a speed of about 8.57 km per second.

The US space agency is tracking hundreds of asteroids at any given time, and QD5 2020, although larger than other space rocks, is expected to pass near our planet without causing any damage.

The rock is about 10.03 lunar miles from Earth, which is about 2,395,728 miles.