Keni thembra të plasaritura gjatë gjithë vitit? Mos harxhoni më para në produkte të shtrenjta të cilat nuk ju zgjidhin asnjë problem! Si fillim duhet të dini nga vjen ky problem:

1: nga prania e mykut në këmbët tuaja

2:djersitja e këmbëve.

3:Këpucët shumë të ngushta ose shumë të larta.

4:Ekzema, një sëmundje e lëkurës që shkakton rrjepje, plasje të lëkurës dhe plagë.

Më poshtë ka disa mënyra efektive të cilat ju mund ti bëni në shtëpinë tuaj:

Aspirinë dhe lëng limoni: Thjesht shtypni 10 pilula aspirine dhe shtoni pak lëng limoni për të bërë një paste. Pastaj aplikoni përzierjen me pambuk mbi thembrat tuaja të dëmtuara. Përdorni garzë dhe një qese plastike për të siguruar pambukun dhe lëreni të qëndrojë gjatë natës. Kjo procedurë do t’ju ndihmojë të shfarosni qelizat e vdekura të lëkurës dhe ta bëni lëkurën në thembrat tuaja më të butë.

Sodë buke: Tri lugë gjelle sodë buke, Katër deri pesë litra ujë Filloni duke e përzier sodën e bukës me ujë të nxehtë dhe futni këmbët në ujë për 10-15 minuta.

Do you have cracked soles throughout the year? Don’t waste money on expensive products that won’t solve your problem! First of all you need to know where this problem comes from:

1: from the presence of mold on your feet

2: foot sweating.

3: Shoes too tight or too high.

4: Eczema, a skin disease that causes flakiness, skin cracks and sores.

Here are some effective ways you can do it at home:

Aspirin and Lemon Juice: Simply squeeze 10 aspirin pills and add a little lemon juice to make a paste. Then apply the cotton blend on your damaged heels. Use a gauze and a plastic bag to secure the cotton and let it stand overnight. This procedure will help you kill dead skin cells and make the skin on your heels softer.

Baking Soda: Three tablespoons of baking soda, Four to five liters of water Start by mixing the baking soda with hot water and soak your feet in water for 10-15 minutes.