Prej fillimit të muajit Korrik, kometa Neowise ka tërhequr vëmendjen botërore. Përmes fotove të shkrepura mbrëmjen e të dielës nga bregdeti në Golem, ju tregojmë se si duket kometa nga Shqipëria.

Prej fillimit të muajit Korrik, kometa Neowise ka tërhequr vëmendjen botërore ndërsa është fotografuar në shumë shtete në Hemisferën Veriore ku është e dukshme aktualisht.

Përmes fotove të shkrepura nga gazetari dhe fotoreporteri i Report TV Antonio Çakshiri ju tregojmë se si duket kometa nga Shqipëria. Fotot të realizuara mbrëmjen e të dielës nga bregdeti i Golemit dhe nga autostrada Tiranë – Durrës. (Shikoni fotogalerinë e mëposhtme)

Kometa mund të shikohet me sy të lirë, ndonëse më e zbehtë, në drejtimin Veri-Perëndim, rreth 1 orë pas perëndimit të Diellit deri rreth mesnatës në horizont.

Afrimi i kometës Neowise me Tokën u zbulua nga astronomët më 27 Mars 2020 ndërsa distanca më e afërt do të jetë në 23 korrik, më pas ndriçimi i kometës do të filloj të venitet. Sipas astronomëve afrimi i rradhës me këtë kometë do të jetë në korrik të vitit 2061.

 

Since the beginning of July, comet Neowise has attracted worldwide attention. Through photos taken Sunday evening from the coast in Golem, we show you what the comet from Albania looks like.

Since the beginning of July, comet Neowise has attracted worldwide attention as it has been photographed in many states in the Northern Hemisphere where it is currently visible.

Through photos shot by Report TV journalist and reporter Antonio Çakshiri, we show you what the comet from Albania looks like. Photos taken on Sunday evening from the coast of Golem and from the highway Tirana – Durres. (See photo gallery below)

The comet can be seen with the naked eye, though fainter, in a North-West direction, about 1 hour after sunset until about midnight on the horizon.

The approach of the Neowise comet to Earth was discovered by astronomers on March 27, 2020 while the closest distance will be on July 23, after which the comet’s illumination will begin to fade. According to astronomers, the next approach to this comet will be in July 2061.