Arkeologu Neritan Ceka është infektuar me Covid-19. Burime për TvT bënë të ditur se Ceka po trajtohet në shtëpi. Të njëjtat burime thonë se Ceka nuk ka pranuar të marrë mjekim në spital, por gjendja e tij po ndiqet në kushtet e shtëpisë.

Krahas trajtimit me medikamentet antiCovid, Ceka po asistohet edhe me oksigjen për lehtësimin e frymëmarrjes.

Ish-diplomati 79-vjeçar, në një intervistë të dhënë në prill, qe shprehur se i respektonte të gjitha masat anti-Covid dhe e ka krahasuar gjendjen në atë kohë me ’97-n.

Archaeologist Neritan Ceka has been infected with Covid-19. Sources for TvT announced that Ceka is being treated at home. The same sources say that Ceka has refused to receive treatment in the hospital, but his condition is being monitored at home.

In addition to treatment with antiCovid drugs, Ceka is also assisted with oxygen to facilitate breathing.

The 79-year-old former diplomat, in an interview given in April, said he respected all anti-Covid measures and compared the situation at the time to ’97.