Konfirmohet rast i ri me koronavirus nga Elbasani. Ai është një burrë i cili doli pozitiv nga testi me koronavirus duke e çuar në 3 numrin e të prekurve nga ky qytet.
Ndërkohë Ministria e Shëndetësisë ka bërë të ditur rastet e reja në të gjithë Shqipërinë.

Ministria e Shëndetësisë: 23 raste të reja në 24 orë, 146 të prekur nga COVID-19

72 të shtruar në spitalin infektiv. Deri tani 17 të shëruar pas testeve konfirmuese

Mira Rakacolli, Zv/Ministre e Shëndetësisë informon për situatën më të fundit të COVID-19 në Shqipëri.

Në 24 orët e fundit janë konfirmuar 23 raste të reja me COVID-19 dhe janë kryer 111 testime.
Deri në këto momente testuar 1041 janë raste të dyshuara dhe prej tyre janë të konfirmuar pozitivë me COVID-19, 146 qytetarë.
Harta e të prekurve nga COVID-19 është shtrirë tashmë edhe në Krujë dhe zgjerohet në Tiranë, Korçë, Fier, Durrës, Lezhë, përveç rasteve të zbuluar për të cilat po kryhet hetimi epidemiologjik dhe ku po punohet me shumë intesitet nga epidemiologët për gjurmimin e kontakteve të rasteve pozitive dhe ndërprerjen e zinxhirit të transmetimit të infeksionit.
Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive, është si vijon:
• Tiranë 83 qytetarë
• Durrës 9 qytetarë
• Lushnje 4 qytetarë
• Elbasan 3 qytetarë
• Fier 14 qytetarë
• Rrogozhinë 2 qytetarë
• Kavajë 4 qytetarë
• Korcë 11 qytetarë
• Vlorë 5 qytetarë
• Shkodër 3 qytetarë
• Lezhe 4 qytetarë
• Berat 1 qytetarë
• Has 2 qytetarë
• Krujë 1 qytetar

Ju informojmë se në spitalin Infektiv ndodhen aktualisht 72 pacientë të shtruar, 4 prej tyre janë në terapi intensive (3 pacientë janë të intubuar në gjenje të rëndë). Ndërsa pjesa tjetër e të shtruarve në pavion janë në gjendje të stabilizuar deri në këto momente.

Lajmi i mirë është se 17 qytetarë deri në këto momente janë shëruar (të shtruar dhe të vetëizoluar) pas dy testeve të kryera. Por ata duhet të qëndrojnë në vetëkarantinim për 14 ditë.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i drejtohet edhe një herë me një lutje qytetarëve: Mos shkoni menjëherë në spital!
Ministria ka vënë në dispozicion një linjë të gjelbër FALAS 0800 40 40 për çdo qytetar që kërkon informacon apo këshilla në lidhje me COVID-19. Kjo linjë do të shërbejë edhe për pacientët kronikë që të marrin informacion se si të lidhen me mjekun e familjes, se si mund të përfitojnë barnat me rimbursim dhe për cdo shqetësim tjetër që ata kanë.

Por është e rëndësishme të sqarohet se: Nëse qytetarët kanë shenja të sëmundjes dhe për rastet e urgjencave duhet të telefonohet numri unik i urgjencës kombëtare 127!

New case of coronavirus from Elbasan confirmed. He is a man who came out positive with the coronavirus test, bringing to 3 the number of people affected by this city.
Meanwhile the Ministry of Health has announced new cases all over Albania.

Ministry of Health: 23 new cases in 24 hours, 146 affected by COVID-19

72 hospitalized in the infectious hospital. So far 17 have recovered after confirmatory tests

Mira Rakacolli, Deputy Minister of Health informs about the latest situation of COVID-19 in Albania.

In the last 24 hours, 23 new cases of COVID-19 have been confirmed and 111 trials have been performed.
So far 1041 tested cases are suspected cases and of them are confirmed positive with COVID-19, 146 citizens.
The map of those affected by COVID-19 has already been extended to Kruja and is being expanded to Tirana, Korça, Fier, Durres, Lezha, except for the cases where epidemiological investigation is being carried out and where epidemiologists are working intensively on tracing positive case contacts and disruption of the infection transmission chain.
The geographical distribution of positive cases is as follows:
• Tirana 83 citizens
• Durres 9 citizens
• Lushnje 4 citizens
• Elbasan 3 citizens
• Fier 14 citizens
• Maternity leave 2 citizens
• Kavaja 4 citizens
• Korça 11 citizens
• Vlora 5 citizens
• Shkodra 3 citizens
• Lezhe 4 citizens
• Berat 1 citizen
• Has 2 citizens
• Kruja 1 citizen

We inform you that there are currently 72 hospitalized patients in the Infectious Disease Hospital, 4 of them are in intensive care (3 patients are intubated in severe genitalia). While the rest of the pavilions are in stable condition until this moment.

The good news is that up to this moment 17 citizens have recovered (hospitalized and self-insulated) after two tests. But they have to stay in self-quarantine for 14 days.

The Ministry of Health and Social Protection once again pleads with the citizens: Don’t go to the hospital right away!
The ministry has made available a FREE 0800 40 40 green line to any citizen seeking information or advice regarding COVID-19. This line will also serve chronic patients to get information on how to get in touch with their family doctor, how they can benefit from reimbursement drugs and any other concerns they have.

But it is important to clarify that: If citizens have signs of illness and emergency cases a unique national emergency number should be dialed 127!