Edhe pse bota ndodhet nën kthetrat e koronavirusit dhe po përballet me një katastrofë si asnjëherë më parë në izolim të plotë, një burrë kinez ka vdekur nga hantavirus duke shkaktuar një valë të re shoku në internet.

Burri raportohej se po udhëtonte me një autobus në provincën Yunan kur papritmas vdiq dhe testet zbuluan praninë e hantavirusit vdekjeprurës dhe testime po kryhen edhe në 32 pasagjerë të tjerë që udhëtuan me të.

Hantavirus nuk është në të vërtetë një virus i ri ai ka ekzistuar edhe më parë dhe transmetohet nga brejtësit tek njeriu.

Simptomat e hantavirusit janë:

Ethet, të dridhura , dhimbje trupi, dhimbje koke, të vjella dhe dhimbje barku.

Njolla të kuqe në lëkurë, temperaturë e lartë.

Megjithëse simptomat janë disi të ngjashme me koronavirusin, njerëzit nuk duhet të frikësohen për hantavirusin njësoj si për koronavirusin i cili ka shkaktuar tashmë një numër të lartë viktimash dhe të prekurish anë e mbanë globit.

Burimi: indiaglitz, JOQ Albania

Although the world is in the grip of coronavirus and is facing a catastrophe like never before in complete isolation, a Chinese man has died of hantavirus causing a new wave of shock online.

The man was reported to be traveling by bus in Yunnan province when he died suddenly and tests revealed the presence of the deadly hantavirus, and tests are being carried out on 32 other passengers traveling with him.

Hantavirus is not really a new virus it has existed before and is transmitted by rodents to humans.

Symptoms of hantavirus are:

Fever, chills, body aches, headaches, vomiting and abdominal cramps.

Red spots on the skin, high fever.

Although the symptoms are somewhat similar to coronavirus, people should not be scared about hantavirus in the same way as coronavirus which has already caused a high number of casualties and affected around the globe.