Janë zbuluar detaje të reja lidhur me jahtin që u gjet i braktisur të Shtunën në Shëngjin. Ka dyshime se ai është përdorur për trafik droge. Vlera e këtij jahti mendohet të jetë rreth 200 mijë euro ndërsa gomonia e gjetur pranë tij rreth 70 mijë euro.

Nuk ka asnjë detaj në lidhje me personat që mund të kenë në pronësi gomonen ose jahtin por dyshohet se jahti është përdorur për aktivitet të paligjshëm.

Njoftimi i policisë:

Më datë 17.10.2020, ora 20:04, jemi njoftuar nga Salla Operative e Drejtorisё Rajonale tё Kufirit dhe Migracionit Durrёs se nё det, rreth njё milje larg bregut, nё zonёn e quajtur Godull, ёshtё gjetur, nё gjendje tё braktisur, njё mjet lundrues “Velierё”, me mbishkrimin “TAI-PAN” dhe, nё breg, nё vendin e quajtur Laguna e Patokut, ёshte konstatuar njё Gomone e vogёl, ngjyrё e bardhё, me mbishkrimin “TAI-PAN”, gjithashtu e braktisur, tё cilat u sekuestruan nё cilёsine provave materiale Materialet i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë, Kurbin.

New details have been revealed regarding the yacht that was found abandoned on Saturday in Shengjin. There are suspicions that he was used for drug trafficking. The value of this yacht is thought to be around 200 thousand euros while the gomonia found near it is around 70 thousand euros.

There are no details about the persons who may own the dinghy or yacht but it is suspected that the yacht was used for illegal activity.

Police notification:

On 17.10.2020, at 20:04, we were informed by the Operational Room of the Regional Directorate of Border and Migration of Durrës that at sea, about a mile from the shore, in the area called Godull, a vehicle was found, abandoned “Velierë”, with the inscription “TAI-PAN” and, on the shore, in the place called Laguna e Patokut, a small white boat was found, with the inscription “TAI-PAN”, also abandoned, which were seized as material evidence. The materials were handed over to the Prosecution at the Court of First Instance, Kurbin.