Policia greke jep detaje të reja lidhur me operacionin anti-drogë të datës 3 dhjetor.

Sipas policisë helene, janë arrestuar 8 shqiptarë si dhe është zbuluar një shtëpi e braktisur, e shndërruar në laborator të mirëorganizuar dhe profesional për të kultivuar kanabis.

Operacioni në fjalë u shtri në disa zona të kryeqytetit Athinë si: Vougla, Vyrona, Nea Smyrni, Ano Glyfada apo Avlona.

Përveç 8 të arrestuarve, ka dhe 7 të akuzuar si anëtarë të kësaj organizate kriminale teksa 2 të tjerë janë ndaluar në burgjet e vendit ku vuanin dënimet.

Gjatë operacionit janë sekuestruar:

-(1,800) fidanë të kanabisit,

-(1) kilogram dhe (355.8) gram kokainë,

(43) kilogramë dhe (300) gram gjethe kërpi,

-(45) kërcej kërpi,

-(510) gram pluhur me përbërje kimike të panjohur të përshtatshme për falsifikim të kokainës,

-(6) makina,

-(11,505 EUR),

-pistoletë me gëzhojë dhe (41) gëzhoja,

-(2) peshore precize, (16) pajisjet mobile gjithashtu

pajisje të plota dhe monitorim të ventilimit, elektrifikimit dhe ndriçimit të laboratorëve – kopësht kultivimin e kërpit hidroponik (llambat, dehumidifikuesit, tubat e ventilimit, instrumentet automatike të ujitjes, plehrat, etj.)

Greek police provide new details regarding the December 3 anti-drug operation.

According to the Hellenic police, 8 Albanians were arrested and an abandoned house was discovered, turned into a well-organized and professional laboratory for cultivating cannabis.

The operation in question was extended to several areas of the capital Athens such as: Vougla, Vyrona, Nea Smyrni, Ano Glyfada or Avlona.

In addition to the 8 arrested, there are 7 accused as members of this criminal organization while 2 others have been detained in the prisons of the country where they were serving their sentences.

During the operation were seized:

– (1,800) cannabis seedlings,

– (1) kilograms and (355.8) grams of cocaine,

(43) kilograms and (300) grams of hemp leaves,

– (45) hemp bounce,

– (510) grams of powder with unknown chemical composition suitable for cocaine counterfeiting,

– (6) machine,

– (EUR 11,505),

-pistol with cartridge and (41) cartridges,

– (2) precision scales, (16) mobile devices as well

complete equipment and monitoring of ventilation, electrification and lighting of laboratories – garden cultivation of hydroponic hemp (lamps, dehumidifiers, ventilation pipes, automatic irrigation instruments, fertilizers, etc.)