Të enjten në Hanover të Gjermanisë nga të shtënat me armë zjarri mbeti i vrarë 30-vjeçari Armin Neziri. I dyshuari Rinor Z. ndodhet ende në arrati, ndërkaq sipas mediave gjermane, avokati i tij ka deklaruar se klienti i tij do të dorëzohet së shpejti në polici, raporton Express.

Një ngjarje e rëndë ka ndodhur të enjten në Hanover të Gjermanisë. 30-vjeçari nga Kosova u qëllua për vdekje nga një tjetër, po ashtu shqiptar i Kosovës.

Viktima Armin Neziri, u qëllua me armë zjarri në kryqëzimin e rrugës teksa ndodhej brenda automjetit të tij “Porsche Cayenne.”

Mediat gjermane shkruajnë se avokati i të dyshuarit ka deklaruar se klienti i tij do të përballet së shpejti me policinë.

“Pas të shtënave fatale mbi një burrë në Hanover të enjten pasdite, autori i dyshuar i veprës është ende në arrati. Sipas deklaratave të avokatit të tij Fritz Ëillig, i dyshuari dëshiron të përballet me policinë së shpejti. Këshilltari ligjor i të arratisurit gjithashtu raportoi se klienti i tij mori armën nga frika ditën në fjalë. Siç raportoi Ëillig te “Neue Presse” (NP) të shtunën, takimi në mes viktimës dhe dorasit ishte një “takim thjesht i rastësishëm në një kryqëzim trafiku””, shkruajnë mediat gjermane, transmeton Express.

Tutje sipas dëshmitarëve nga vendi i ngjarjes, thuhet se viktima ka ndalur veturën e tij (Porche) e pas veturës së dorasit (Mercedes) dhe se ka dalë n thyer xhamat e Mercedesit me shkop bejsbolli.

Tutje, sipas dëshmitarëve nga vendi i ngjarjes thuhet se viktima ka parkuar Porche-në e tij pas Mercedesit të dorasit, e më pas ka dalë nga vetura dhe ka thyer xhamat e veturës. Pas kësaj, Rinor Z. ka shtënë me armë zjarri ndaj Armin Nezirit.

“Sipas deklaratave të dëshmitarëve, Porsche e zezë (e viktimës) u ndal pas Mercedesit të bardhë në Arndtstrasse. Thuhet se një burrë ka dalë nga Porsche dhe ka thyer xhamat anësorë dhe para me një shkop bejsbolli. I dyshuari më pas kapi një armë nga frika dhe qëlloi”, shkruajnë mediat gjermane.

Sipas avokatit të tij, dorasi Rinor Z. e njihte viktimën Armin Neziri, për të cilin mediat gjermane shkruajnë se ka qenë i përfshirë në trafikim droge dhe krime seksuale.

Ndërsa sipas avokatit të dorasit, klienti i tij ndjehej i kërcënuar nga Neziri, të cilin thuhet se e kishte raportuar më parë për një sherr.

Qysh në mëngjesin e së shtunës, “Hannoversche Allgemeine Zeitung” (HAZ) raportoi se viktima ishte i njohur tashmë për policinë si një shkelës intensiv qysh si fëmijë.

Kush është Armin Neziri?

Më 22 mars të vitit 2017, në Andreas-Hermes-Platz një person ka mbetur i vdekur pas të shtënave me armë zjarri.

Viktima ishte një 25-vjeçar nga Maqedonia, ndërkaq dorasi ishte Armin Neziri.

Mediat gjermane kanë raportuar se Neziri i cili ishte plagosur nga disa goditje me thikë, e kishte qëlluar 25-vjeçarin për vetëmbrojtje.

Nuk dihet ende nëse vrasja e Armin Nezirit lidhet me incidentin e vitit 2017, ndërkaq hetimet për këtë rast po vazhdojnë ende.

 

 

On Thursday in Hanover, Germany, 30-year-old Armin Neziri was killed by gunfire. The suspect Rinor Z. is still on the run, while according to the German media, his lawyer has stated that his client will soon be handed over to the police, reports Express.

A serious incident occurred on Thursday in Hanover, Germany. The 30-year-old from Kosovo was shot dead by another, also a Kosovo Albanian.

The victim, Armin Neziri, was shot at the intersection of the road while inside his “Porsche Cayenne” vehicle.

German media write that the lawyer of the suspect has stated that his client will soon face the police.

“After the fatal shooting of a man in Hanover on Thursday afternoon, the suspected perpetrator is still on the run. According to the statements of his lawyer Fritz iillig, the suspect wants to face the police soon. The fugitive’s legal adviser also reported that his client took the gun out of fear the day in question. As Willig reported to “Neue Presse” (NP) on Saturday, the meeting between the victim and the perpetrators was a “purely casual meeting at a traffic junction”, German media write, Express reports.

Further, according to witnesses from the scene, it is said that the victim stopped his car (Porche) behind the car (Mercedes) and that he broke the windows of the Mercedes with a baseball bat.

Further, according to witnesses from the scene, it is said that the victim parked his Porche behind the Mercedes in his hand, and then got out of the car and broke the car windows. After that, Rinor Z. shot at Armin Neziri.

“According to witnesses, the black (victim) Porsche stopped behind the white Mercedes on Arndtstrasse. A man is said to have stepped out of the Porsche and broken the side windows and front with a baseball bat. “The suspect then grabbed a gun out of fear and shot,” German media write.

According to his lawyer, Mr. Rinor Z. knew the victim Armin Neziri, for whom the German media write that he was involved in drug trafficking and sexual crimes.

While according to Doras’s lawyer, his client felt threatened by Neziri, whom he reportedly had previously reported on a quarrel.

As early as Saturday morning, the Hannoversche Allgemeine Zeitung (HAZ) reported that the victim was already known to police as a serious offender as a child.

Who is Armin Neziri?

On March 22, 2017, in Andreas-Hermes-Platz a person was left dead after being shot with a firearm.

The victim was a 25-year-old man from Macedonia, while the hand was Armin Neziri.

German media have reported that Neziri, who was wounded by several stab wounds, shot the 25-year-old in self-defense.

It is not yet known if the murder of Armin Neziri is related to the 2017 incident, while investigations into this case are still ongoing.