Komuniteti lokal i Naxos është në zi, pas aksidentit tragjik automobilistik dhe tragjedisë familjare që ndodhi në orët e para të së dielës.

Babai, nëna, dy vajzat dhe djali i tyre ishin në makinë. Nëna humbi jetën menjëherë dhe vdekja e saj u konfirmua në spitalin e Naxos.

Mediat greke shkruajnë se vajza e vogël e familjes, Oriana, 9 vjeç, është në koma në një spital në Athinë, pasi ka dëmtime serioze kraniocerebrale. Përkatësisht, Luljeta 15-vjeçare ka fraktura në legen dhe mund t’i nënshtrohet operacionit në një spital në Atikë.

Vëllai i tyre, i cili ishte gjithashtu në makinë, është mirë me shëndet dhe pritet të dalë nga spitali ndërsa babai që ka thyerje të lehta paraqet një pamje të mirë.

Të gjithë – përveç nënës që vdiq në ishull – u dërguan me helikopter në spital.

Policia ka konfirmuar se familja po kthehej në shtëpi pasi kishte dalë në një restorant. Sipas burimeve nga ishulli, po hetohet nëse babai kishte konsumuar sasi të madhe alkooli.

 

The local community of Naxos is in mourning, after the tragic car accident and family tragedy that happened in the early hours of Sunday.

The father, mother, two daughters and their son were in the car. The mother died immediately and her death was confirmed at Naxos Hospital.

Greek media write that the youngest daughter of the family, Oriana, 9 years old, is in a coma in a hospital in Athens, as she has serious craniocerebral injuries. Respectively, 15-year-old Luljeta has a fracture in the pelvis and can undergo surgery in a hospital in Attica.

Their brother, who was also in the car, is in good health and is expected to be released from the hospital while the father who has minor fractures presents a good picture.

Everyone – except the mother who died on the island – was airlifted to hospital.

Police have confirmed that the family was returning home after going out to a restaurant. According to sources from the island, it is being investigated whether the father had consumed large amounts of alcohol.