“I kanë vënë shkurre përpara dhe i kanë zënë pritë”. Kështu është shprehur për mediat daja i Klevis Kapllanit, 33-vjeçarit që iu bënë atentat në Rrogozhinë.

I riu u gjet i pajetë në automjetin e tij rreth orës 06:00 të mëngjesit të sotëm nga një banor i zonës në fshatin Sinaballaj.

Në një prononcim për mediat daja i viktimës thotë se vrasja ka qenë e planifikuar mirë, pasi të riut i është është bllokuar rruga me shkurre dhe më pas është qëlluar.

Ai i bën thirrje shtetit që të jetë më vigjilent, për njerëzit që janë me probleme siç thotë ai. Ndërsa rrëfen se i riu ishte baba i një fëmije 2 muajsh.

“I kanë vënë shkurre përpara dhe i kanë zënë pritë. Është diçka e paramenduar. Shteti të marrë masa, të jete vigjilent, kur njerëzit kanë probleme. Një çun 32 vjeç që ka lënë një fëmijë dy muajsh i shkarkojnë kallashin në mes të natës”, shprehet ai.

Duke iu referuar burimeve nga grupi i hetimit, abcnews.al ka raportuar më herët se për vrasjen e të riut dyshohet të jetë përdorur pistoletë me selenciator, pasi banorët kanë dëshmuar se nuk kanë dëgjuar krisma arme.

Viktima është gjetur nga një banor i zonës, i cili ka deklaruar se kishte dalë si zakonisht për të shitur qumështin, ndërsa ka parë trupin e mbuluar me gjak në makinë.

Në vendin e ngjarjes janë gjetur 10 gëzhoja pistolete, ndërsa zona është pa kamera sigurie, ç’ka e vështirëson më shumë punën për identifikimin e autorit/ëve.

Në trupin e 33-vjeçarit janë konstatuar tre plumba, të cilët i kanë marrë jetën.

Mësohet se në vendngjarje është gjetur edhe një pistoletë. Do të jetë ekspertiza që do të nxjerrë nëse ka qenë e viktimës apo është përdorur nga autorët.

Lidhur me ngjarjen janë marrë në pyetje edhe familjarët. Ata janë shprehur se djali kishte dalë rreth orës 09:00 të mbrëmjes së djeshme për të pirë kafe në një lokal pranë fshatit, ndërsa nuk është kthyer më.

Nuk dihet ende ora e saktë kur ka ndodhur vrasja, por dyshohet të ketë qenë diku 11:00 apo 12:00 e natës kur ai është kthyer nga kafja.

Ndërkaq, 33-vjeçari rezulton me të shkuar të errët. Ai është dënuar në Itali për trafik droge, ndërsa kishte dy vite që ishte kthyer, ku nuk rezulton të ketë pasur konflikt me persona të tjerë.

Si rrjedhojë dyshimet paraprake janë se ngjarja mund të ketë ndodhur për shkak të kaluarës së tij në vendin fqinj.

“They put bushes in front of them and ambushed them.” This is what the uncle of Klevis Kapllani, the 33-year-old who was assassinated in Rrogozhina, told the media.

The young man was found dead in his vehicle around 06:00 this morning by a resident of the area in the village of Sinaballaj.

In a statement to the media, the victim’s uncle says that the murder was well planned, as the young man was blocked by a bushy road and then shot.

He calls on the state to be more vigilant, for people who are in trouble as he says. While confessing that the young man was the father of a 2-month-old child.

“They put bushes in front of them and ambushed them. It is something premeditated. The state should take measures, be vigilant, when people have problems. “A 32-year-old boy who left a two-month-old child unloads his cane in the middle of the night,” he said.

Referring to sources from the investigation group, abcnews.al has previously reported that for the murder of the young man it is suspected that a pistol with a selector was used, as residents have testified that they did not hear gunshots.

The victim was found by a resident of the area, who stated that he had gone out as usual to sell the milk, while he saw the body covered in blood in the car.

10 pistol cartridges were found at the scene, while the area is without security cameras, which makes it more difficult to identify the perpetrator (s).

Three bullets were found in the body of the 33-year-old, which took his life.

It is learned that a pistol was also found at the scene. It will be the expertise that will emerge whether it belonged to the victim or was used by the perpetrators.

Family members were also questioned about the event. They have stated that the boy had gone out around 09:00 last night to drink coffee in a bar near the village, while he has not returned.

The exact time of the murder is not yet known, but it is suspected to have been around 11:00 or 12:00 at night when he returned from coffee.

Meanwhile, the 33-year-old results in a dark past. He was convicted in Italy for drug trafficking, while he had returned two years ago, where it does not appear to have had a conflict with other persons.

Consequently preliminary suspicions are that the event may have occurred due to his past in the neighboring country.