Gjatë 24 orëve të fundit, vendi ynë ka regjistruar sërish një shifër rekord të rasteve të reja me koronavirus. 82 raste janë konfirmuar pozitiv ditën e sotme me COVID-19, shifër kjo më e larta që nga fillimi i pandemisë në vendin tonë që vjen si rezultat i 364 testime, e ndërsa mësohet se ka ndërruar jetë një pacient, duke e çuar numrin e viktimave në 37. Këtë të martë nuk ia doli të fitonte betejën me COVID-in, një pacient 68 vjeç nga Puka, i intubuar prej disa ditësh.

TIRANË- Gjatë 24 orëve të fundit, vendi ynë ka regjistruar sërish një shifër rekord të rasteve të reja me koronavirus. 82 raste janë konfirmuar pozitiv ditën e sotme me COVID-19, shifër kjo më e larta që nga fillimi i pandemisë në vendin tonë që vjen si rezultat i 364 testime, e ndërsa mësohet se ka ndërruar jetë një pacient, duke e çuar numrin e viktimave në 37. Këtë të martë nuk ia doli të fitonte betejën me COVID-in, një pacient 68 vjeç nga Puka, i intubuar prej disa ditësh.

“Në 24 orët e fundit ka ndërruar jetë një pacient 68 vjeç nga Puka, i cili vuante nga spok dhe ishte ne gjendje te rende i intubuar prej disa ditësh. Pavarësisht përpjekjeve të stafit mjekësor 68 vjeçari nuk ka mundur të mbijetojë”, njofton ministria.

Tirana vijon të mbetet epiqendra e virusit, ku vetëm ditën e sotme janë konfirmuar 28 të prekur, e ndërsa ministria e Shëndetësisë bën me dije se përveç rasteve të kontaktit ka edhe vatra të reja. Në vendin tonë janë aktualisht 571 persona aktivë me COVID19, kryesisht në Tiranë, Shkodër, Krujë.

“82 të prekur kontakte të rasteve te konfirmuara më herët pozitive, si dhe raste te reja në proces hetimi në Tiranë, në Shkodër, Fier, Vlorë, Korçë dhe Durrës. Shpërndarja gjeografike e të prekurve në 24 orët e fundit është si vijon: 28 të prekur në Tiranë, 18 në Shkodër, 10 në Krujë, 8 në Durrës, 7 në Vlorë, 3 në Kamëz, nga 2 raste në Kukës, Elbasan, Fier dhe nga 1 I prekur në Korçë dhe Pukë”, njofton ministria.

Një rritje ka pësuar edhe numri i personave që janë terapi intesive. Aktualisht në spitalin infektiv po marrin shërbim 50 pacientë, 8 prej tyre janë në terapi intensive, ndërsa 2 janë të intubuar. Në total në vendin tonë janë prekur 88 fëmijë, nga të cilët 23 janë aktivë, pjesa më e madhe e të cilëve janë asimptomatik dhe asnjëri prej tyre nuk është shtruar në spital. Në rast se do të jetë i nevojshëm hospitalizimi i tyre, është një pavijon i veçantë ne pediatri ku në dispozicion janë 12 shtretër.

Ministria e mbyll me një apel për qytetarët. “Të nderuar qytetarë, nisur nga fakti se ditet e fundit po vihet re shtim i rasteve ne aktivitete biznesi, institucione publike dhe private, ndërmarrje me shumë punëtorë, etj, i bëjme apel të gjithëve: Ju lutemi respektoni rregullat. E vetmja mënyrë për të ndaluar përhapjen e infeksionit është duke ruajtur distancën fizike, duke ruajtur higjienën personale, bizneset dhe institucionet duke respektuar protokollet e përcaktuara. Në këto kushte është domosdoshmëri mbajtja e maskës në ambiente publike kur nuk është e mundur të ruhet distanca fizike. Kujtojmë edhe një herë se çdo rast i identifikuar pozitiv, duhet të vetëizolohet dhe se shkelja e rregullave nga kushdo do të konsiderohet rrezik për jetën dhe shëndetin e të tjerëve. Virusi është akoma mes nesh dhe për sa kohë nuk ka një vaksinë, qytetarët duhet të përshaten me normalitetin e ri dhe të përshtasin sjelljen e tyre duke u kujdesur për zbatimin strikt të çdo rregulli të vendosur. Mos i neglizhoni shenjat e sëmundjes. Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga Covid19”, njofton ministria.

In the last 24 hours, our country has again recorded a record number of new cases of coronavirus. 82 cases have been confirmed positive today with COVID-19, the highest figure since the beginning of the pandemic in our country that comes as a result of 364 tests, and while it is learned that a patient has died, bringing the number of victims at 37. This Tuesday he failed to win the battle with COVID, a 68-year-old patient from Puka who had been intubated for several days.

TIRANA- During the last 24 hours, our country has again recorded a record number of new cases of coronavirus. 82 cases have been confirmed positive today with COVID-19, the highest figure since the beginning of the pandemic in our country that comes as a result of 364 tests, and while it is learned that a patient has died, bringing the number of victims at 37. This Tuesday he failed to win the battle with COVID, a 68-year-old patient from Puka who had been intubated for several days.

“In the last 24 hours, a 68-year-old patient from Puka passed away, who was suffering from spores and was in a serious condition intubated for several days. Despite the efforts of the medical staff, the 68-year-old could not survive,” the ministry said.

Tirana continues to be the epicenter of the virus, where only today have been confirmed 28 affected, while the Ministry of Health suggests that in addition to contact cases there are new foci. There are currently 571 active people in our country with COVID19, mainly in Tirana, Shkodra, Kruja.

“82 affected contacts of previously confirmed positive cases, as well as new cases in the investigation process in Tirana, Shkodra, Fier, Vlora, Korca and Durres. The geographical distribution of those affected in the last 24 hours is as follows: 28 affected in Tirana, 18 in Shkodra, 10 in Kruja, 8 in Durres, 7 in Vlora, 3 in Kamza, 2 cases in Kukes, Elbasan, Fier and 1 affected in Korca and Puka “, the ministry announced.

The number of people receiving intensive care has also increased. Currently, 50 patients are receiving services at the Infectious Diseases Hospital, 8 of them are in intensive care, while 2 are intubated. A total of 88 children have been affected in our country, of which 23 are active, most of whom are asymptomatic and none of them has been hospitalized. In case their hospitalization is necessary, there is a special pediatric ward where 12 beds are available.

The Ministry closes with an appeal to the citizens. “Dear citizens, given the fact that in recent days there has been an increase in cases of business activities, public and private institutions, enterprises with many workers, etc., we appeal to everyone: Please respect the rules. The only way to stop the spread of infection is maintaining physical distance, maintaining personal hygiene, businesses and institutions respecting established protocols. In these conditions it is necessary to keep the mask in public places when it is not possible to maintain physical distance. We remind once again that any positively identified case should be self-isolated and that violating the rules by anyone will be considered a risk to the lives and health of others. The virus is still among us and as long as there is no vaccine, citizens must adapt to the new normality. and adapt their behavior by taking care of the strict application of any established rule. Do not neglect the signs of the disease. Contact me family doctor or call the National Emergency at 127 if you suspect that you or a relative is affected by Covid19, ”the ministry said.