Cërrik

Parandalohet vjedhja me thyerje në një banesë, shpallen në kërkim autorët.

2 autorët e shpallur në kërkim, të dyshuar edhe për vjedhje të tjera në disa banesa në Elbasan, Belsh dhe Cërrik.

Në vijim të punës për parandalimin dhe zbardhjen e vjedhjeve, identifikimin dhe vënien para përgjegjësisë ligjore të autorëve, specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Cërrik, shpallën në kërkim policor shtetasit:

A. S., 47 vjeç dhe S. Sh., 27 vjeç, të dy banues në Elbasan, pasi dyshohet se në bashkëpunim me njëri-tjetrin, në fshatin Seferan, Belsh, kanë tentuar të vjedhin me thyerje banesën e shtetasit B. Gj.

Mbrëmjen e djeshme, me marrjen e njoftimit se po kryhej një vjedhje në një banesë në fshatin Seferan, Belsh, shërbimet e Policisë menjëherë kanë shkuar në vendngjarje duke parandaluar vjedhjen dhe janë vënë në ndjekje të mjetit të autorëve, të cilët pasi kanë konstatuar shërbimet e Policisë, duke përfituar nga errësira dhe pozicioni gjeografik, kanë braktisur automjetin dhe janë larguar me shpejtësi.

Në cilësinë e provave materiale u sekuestruan: automjet tip “Benz”, një palë targa, një aparat celular dhe disa sende personale të këtyre shtetasve.

Nga veprimet hetimore të kryera dyshohet se këta shtetas janë autorë edhe të 8 vjedhje të tjera të ndodhura në Elbasan, Belsh dhe Cërrik, gjatë muajit maj, shtator, tetor dhe nëntor 2020, konkretisht:

Më datë 18.05.2020, në Cërrik, dyshohet se kanë vjedhur me thyerje dyqanin në pronësi të shtetasit S. R.;

Më datë 02.09.2020, në fshatin Gracen, Elbasan, dyshohet se kanë vjedhur me thyerje banesën e shtetasit M. T.;

Më datë 20.09.2020, në fshatin Kusarth, Elbasan, dyshohet se kanë vjedhur me thyerje banesën e shtetasit Sh. P.;

Më datë 31.10.2020, në fshatin Qafë Shkallë, Belsh, dyshohet se kanë vjedhur në banesën e shtetasit K. S.;

Më datë 19.10.2020 në Cërrik, dyshohet se kanë vjedhur në banesën e shtetasit Sh. Z.;

Më datë 17.10.2020, në Belsh, dyshohet se kanë tentuar të vidhnin në magazinën ushqimore në pronësi të shtetasit Xh. H.,

Më datë 15.10.2020, në fshatin Guras, Belsh, dyshohet se kanë vjedhur me thyerje banesën e shtetasit B. H.;

Më datë 11.11.2020, në Cërrik, dyshohet se kanë vjedhur në banesën E. P.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprimet e mëtejshme procedurale

Cërrik

Burglary in a flat is prevented, the perpetrators are declared wanted.

2 perpetrators declared wanted, suspected of other thefts in several apartments in Elbasan, Belsh and Cërrik.

Following the work for the prevention and detection of thefts, identification and bringing to justice the perpetrators, the specialists for the Investigation of Crime in the Police Commissariat of Cërrik, declared the citizens wanted by the police:

A. S., 47 years old and S. Sh., 27 years old, both residents of Elbasan, as it is suspected that in cooperation with each other, in the village of Seferan, Belsh, they tried to break into the apartment of the citizen B. Gj.

Last night, upon receiving the notification that a theft was taking place in an apartment in the village of Seferan, Belsh, the Police services immediately went to the scene to prevent the theft and were put in pursuit of the vehicle of the perpetrators, who after ascertaining the services of The police, taking advantage of the darkness and geographical position, abandoned the vehicle and left quickly.

As material evidence were seized: vehicle type “Benz”, a pair of license plates, a mobile phone and some personal belongings of these citizens.

From the investigative actions carried out, it is suspected that these citizens are the perpetrators of 8 other thefts that occurred in Elbasan, Belsh and Cërrik, during May, September, October and November 2020, namely:

On 18.05.2020, in Cërrik, it is suspected that they robbed the shop owned by the citizen S. R .;

On 02.09.2020, in the village of Gracen, Elbasan, it is suspected that the apartment of the citizen M. T. was broken into;

On 20.09.2020, in the village of Kusarth, Elbasan, it is suspected that they stole the apartment of the citizen Sh. P .;

On 31.10.2020, in the village of Qafë Shkalë, Belsh, it is suspected that they stole from the apartment of the citizen K. S .;

On 19.10.2020 in Cërrik, it is suspected that they stole from the apartment of the citizen Sh. Z .;

On 17.10.2020, in Belsh, it is suspected that they tried to steal in the food warehouse owned by the citizen Xh. H.,

On 15.10.2020, in the village of Guras, Belsh, it is suspected that the apartment of the citizen B. H. Was broken into;

On 11.11.2020, in Cërrik, it is suspected that they stole from the apartment of E. P.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further procedural actions.