Me t’u rikthyer futbolli në kohën e pandemisë COVID-19, skuadrat do të kenë të drejtën të realizojnë deri në pesë zëvendësime brenda një ndeshje.

Propozimi i FIFA-s, është aprovuar nga IFAB, për të bërë këtë ndryshim të përkohshëm.

Kjo ide erdhi fillimisht nga FIFA, për të ndihmuar futbollin dhe futbollistët, që pritet të vazhdohet edhe gjatë verës, kur temperaturat të jenë të larta.

Njoftimi i IFAB:

Bordi i Shoqatës Ndërkombëtare të Futbollit ka pranuar të bëjë një ndryshim të përkohshëm në Ligjet e lojës bazuar në një propozim të marrë nga FIFA që kërkon të mbrojë mirëqenien e lojtarëve.”
Ky ndryshim i përkohshëm ka hyrë në fuqi me efekt të menjëhershëm dhe tashmë pritet rinisja e futbollit për t’u aplikuar zyrtarisht.

With football returning to COVID-19 pandemic time, teams will have the right to make up to five substitutions in one game.

The FIFA proposal has been approved by the IFAB to make this temporary change.

This idea first came from FIFA, to help football and footballers, which is expected to continue even during the summer, when temperatures are high.

IFAB Notice:

The board of the International Football Association has agreed to make a temporary change to the rules of the game based on a proposal received by FIFA seeking to protect the well-being of players. ”
This temporary change has entered into force with immediate effect and the resumption of football is now expected to be officially applied.