Operacioni Forca e Ligjit ka dërguar formularin për justifikimin e pasurisë, Bajram Bocit, banues në Gjirokastër.

Boci është i dënuar me burg përjetë për Organizata kriminale”, “Kryerja e veprave penale nga organizata kriminale dhe grupi i strukturuar kriminal”, “Vrasja e punonjësve të Policisë së Shtetit”, e kryer në bashkëpunim dhe “Vrasja e punonjësve të Policisë së Shtetit”, e kryer në bashkëpunim, e mbetur në tentativë, në pesë raste.

Kush është Bajram Boci?

Barjam Boci është dënuar me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Krimeve të Rënda Tiranë, për veprat penale “Vrasja me dashje në rrethana cilësuese” dhe “Grup i strukturuar kriminal”.

Në datën 24 qershor 2015, në fshatin Lazarat, Gjirokastër, gjatë një operacioni policor është vrarë me armë zjarri punonjësi i Policisë së Shtetit Ibrahim Basha, si dhe janë plagosur punonjësit J. I. dhe P. H, ku Barjam Boci ka qenë pjesë e grupit që ka qëlluar në drejtim të Policisë.

Gjykata e Krimeve të Rënda dënoi me 2 burgime përjetë Albion Alikon dhe Bajram Bocin si dhe me 150 vite burg, shtatë të rinj të tjerë.

Aliko dhe Boci u akuzuan për vrasjen e efektivit të RENEA-s Ibrahim Basha në qershor të vitit 2015.

Ndërsa Aliko vuan dënimin në burgun e Peqinit, Boci vijon të jetë ende në kërkim për vrasjen e efektivit të RENEA-s.

Në kërkim vijojnë të jenë edhe Alfred Proko i dënuar me 10 vite burg, dhe Beqo Brahimi i dënuar me 8 burg.

Vrasja e efektivit të RENEA-s në Lazarat solli një valë arrestimesh dhe shoqërimesh.

Ibrahim Basha efektivi i RENEA-s u qëllua me një plumb në kokë më 24 qershor 2015 në hyrje të fshatit të Lazaratit.

RENEA ishte njoftuar për një situatë problematike në Gjirokastër, ku ishin raportuar të shtëna me armë zjarri, rreth orës 05:00 të mëngjesit dhe menjëherë është nisur një grup efektivësh të forcave speciale.

Operation Force of Law has sent the form for justification of property, Bajram Boci, resident in Gjirokastra.

Boci is sentenced to life in prison for criminal organizations “,” Committing criminal offenses by a criminal organization and a structured criminal group “,” Murder of State Police employees “, committed in collaboration and” Murder of State Police employees ” ”, Committed in collaboration, remaining tentative, in five cases.

Who is Bajram Boci?

Barjam Boci was sentenced to life imprisonment by the Court of Serious Crimes in Tirana, for the criminal offenses “Intentional homicide in qualifying circumstances” and “Structured criminal group”.

On June 24, 2015, in the village of Lazarat, Gjirokastra, during a police operation, the employee of the State Police Ibrahim Basha was killed with a firearm, and the employees JI and P. H were injured, where Barjam Boci was part of the group that shot in the direction of the Police.

The Serious Crimes Court sentenced Albion Alikon and Bajram Boci to 2 life sentences and seven other young people to 150 years in prison.

Aliko and Boci were charged with the murder of RENEA staff member Ibrahim Basha in June 2015.

While Aliko is serving his sentence in Peqin prison, Boci is still wanted for the murder of a RENEA member.

Alfred Proko, sentenced to 10 years in prison, and Beqo Brahimi, sentenced to 8 years in prison, are also wanted.

The killing of a RENEA operative in Lazarat brought a wave of arrests and escorts.

Ibrahim Basha, a member of RENEA, was shot in the head on June 24, 2015 at the entrance of the village of Lazarat.

RENEA was informed about a problematic situation in Gjirokastra, where gunshots were reported, around 05:00 in the morning and a group of special forces was immediately launched.