Ndalohet njëri nga autorët e dyshuar të ngjarjeve të ndodhura më datë 01.08.2020 dhe më datë 08.08.2020, pranë një hoteli në fshatin Tushemisht.

Shpallen në kërkim edhe 3 bashkëpunëtorët e dyshuar të tij.

Sekuestrohen 1 mjet motor, 2 skafandra të përdorura nga autorët, municion luftarak, pamje filmike dhe prova balistike.

Specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Pogradec, nën drejtimin e Prokurorisë të Rrethit Gjyqësor Pogradec, në vijim të punës për zbardhjen dhe dokumentimin e dy ngjarjeve të ndodhura më datë 01.08.2020, si edhe mëngjesin e djeshëm, pranë një hoteli në fshatin Tushemisht, bënë të mundur kapjen dhe ndalimin e shtetasit:

• Mariglen Topuzi., 34 vjeç, banues në fshatin Buçimas, Pogradec (i dënuar më parë për veprën penale “Shkatërrimi i pronës me zjarr”).

Si edhe u shpallën në kërkim shtetasit:

• Ilirjan Berberi 52 vjeç, banues në Tiranë.
• Merad Berberi, 34 vjeç, banues në Pogradec.
• B. S., 28 vjeç, banues në Pogradec.

Nga tërësia e veprimeve intensive hetimore të kryera, dyshohet se këta shtetas pas një konflikti të mëparshëm me pronarin e hotelit dhe djalin e tij, në bashkëpunim midis tyre, më datë 01.08.2020, kanë kanosur me armë zjarri përpara hotelit, shtetasin J. M., 20 vjeç, si edhe më datë 08.08.2020, kanë qëlluar me armë zjarri në drejtim të hotelit në pronësi të shtetasit J. M., 47 vjeç, ku u shkaktuan dëme materiale tek godina e hotelit dhe 7 automjete të parkuara pranë tij.

Në cilësinë e provës materiale u sekuestrua 1 mjet motor tip “Suzuki”, pa targë, 2 skafandra të përdorura nga autorët, ku janë fiksuar prova biologjike dhe balistike të tyre, fishekë luftarakë, si edhe pamje filmike të filmuara nga kamerat e sigurisë.

Vijon puna për sqarimin e mëtejshëm dhe kapjen e tre personave të tjerë të shpallur në kërkim, të dyshuar si të implikuar në këto ngjarje.

Materialet i kaluan Prokurorisë Pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Pogradec për veprat penale “Kanosja”, “Shkatërrimi i pronës me mjete të tjera”, “Prishja e qetësisë publike”, “Armëmbajtja pa leje”.

One of the suspected perpetrators of the events that took place on 01.08.2020 and on 08.08.2020, near a hotel in the village of Tushemisht, is detained.

His 3 suspected accomplices are also wanted.

Seized 1 motor vehicle, 2 spacesuits used by the perpetrators, ammunition, film footage and ballistic evidence.

Specialists for the Investigation of Crime in the Pogradec Police Commissariat, under the direction of the Pogradec Judicial District Prosecutor’s Office, following the work to clarify and document the two events that occurred on 01.08.2020, as well as yesterday morning, near a hotel in the village Tushemisht, made possible the arrest and detention of the citizen:

• M. T., 34 years old, resident in the village of Buçimas, Pogradec (previously convicted for the criminal offense “Destruction of property by fire”).

The following were also declared wanted by the citizens:

• I. B., 52 years old, resident in Tirana.
• M. B., 34 years old, resident in Pogradec.
• B. S., 28 years old, resident in Pogradec.

From all the intensive investigative actions carried out, it is suspected that these citizens after a previous conflict with the owner of the hotel and his son, in cooperation between them, on 01.08.2020, have threatened with firearms in front of the hotel, the citizen JM, 20 years old, as well as on 08.08.2020, shot with a firearm in the direction of the hotel owned by the citizen JM, 47 years old, where material damage was caused to the hotel building and 7 vehicles parked near it.

As material evidence was seized 1 motor vehicle type “Suzuki”, without license plates, 2 spacesuits used by the perpetrators, where were fixed their biological and ballistic evidence, combat bullets, as well as film footage filmed by security cameras.

Work is underway to further clarify and apprehend three other persons declared wanted, suspected of being implicated in these events.

The materials were handed over to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance Pogradec for the criminal offenses “Threat”, “Destruction of property by other means”, “Breaking public order”, “Illegal possession of weapons”.