Gjatë 24-orëve të fundit në vend kanë humbur jetën 5 persona si pasojë e infektimit me Covid, janë regjistruar 153 raste pozitive nga 836 testime të kryera.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju rikujton edhe një herë për masat e thjeshta që duhet të respektojë çdo qytetar në përditshmëri:

Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën

Ruani distancën në ambientet publike.

Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.

Shmangni grumbullimet me shume njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.

Një apel për bizneset, institucionet, të zbatojnë me korrektësi protokollet e sigurisë në punë, të miratuara nga autoritetet shëndetësore.

Situata në spitale vijon të jetë e qëndrueshme. Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 178 pacientë, 13 në terapi intensive, nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.

Ju informojmë se në 24 orët e fundit, me gjithë përpjekjet e mjekëve, e kanë humbur betejën me COVID19 një 57 vjeçare nga Kruja, një 60 vjeçar nga Bulqiza, një 62 vjeçar nga Lezha, një 67 vjeçar nga Tirana një 82 vjeçar nga Elbasani. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u shpreh ngushëllimet familjarëve.

Janë kryer në 24 orët e fundit 836 testime dhe janë konfirmuar 153 raste.

Rastet ditore të identifikuara janë të shpërndara në bashkitë si vijon:

57 raste në Tiranë, 15 në Lezhë, nga 11 raste në Krujë, Fier, Pogradec, 8 në Vlorë, 6 në Korçë, nga 4 raste në Lushnje, Mat, Gramsh, Patos, nga 3 raste në Mallakastër, Librazhd, nga 2 raste në Berat, Divjakë, Maliq, nga 1 rast në Durrës, Elbasan, Tepelenë, Malësi e Madhe, Peqin, Memaliaj,

57 qytetarë janë shëruar në 24 orët e fundit, duke e çuar në 6888 që nga fillimi i epidemisë.

Telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga Covid19.

Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për shërbim psikologjik si dhe për çdo informacion tjetër rreth Covid19.

During the last 24 hours in the country 5 people have lost their lives as a result of Covid infection, 153 positive cases have been registered out of 836 tests performed.

The Ministry of Health and Social Protection reminds you once again of the simple measures that every citizen must respect on a daily basis:

Keep your hands clean and do not touch your face

Keep your distance in public places.

Wherever this is not possible, put on a mask or protective barrier.

Avoid crowded crowds as there is a risk of spreading Covid infection19.

An appeal to businesses, institutions, to correctly implement occupational safety protocols, approved by health authorities.

The situation in hospitals continues to be stable. Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 178 patients are being treated, 13 in intensive therapy, of which 5 patients are intubated.

We inform you that in the last 24 hours, despite the efforts of doctors, a 57-year-old from Kruja, a 60-year-old from Bulqiza, a 62-year-old from Lezha, a 67-year-old from Tirana and an 82-year-old from Elbasan have lost the battle with COVID19. The Ministry of Health and Social Protection expressed its condolences to the families.

836 tests have been performed in the last 24 hours and 153 cases have been confirmed.

The identified daily cases are distributed in the municipalities as follows:

57 cases in Tirana, 15 in Lezha, from 11 cases in Kruja, Fier, Pogradec, 8 in Vlora, 6 in Korça, from 4 cases in Lushnje, Mat, Gramsh, Patos, from 3 cases in Mallakastër, Librazhd, from 2 cases in Berat, Divjakë, Maliq, from 1 case in Durrës, Elbasan, Tepelena, Malësi e Madhe, Peqin, Memaliaj,

57 citizens have recovered in the last 24 hours, bringing it to 6888 since the beginning of the epidemic.

Call the National Emergency number 127 if you suspect you or a loved one is affected by Covid19.

Call the toll free line 0800 40 40 to contact your GP, psychological service and any other information about Covid19.