Personi që shikoni në foton e mësipërme është biznesmeni dhe ndërtuesi i njohur himariot Niko Goro, i cili u vra mëngjesin e sotëm me 5 plumba kallashnikovi, nga autori i dyshuar Kliti Leka. Ngjarja ka ndodhur në orën 08.55.

Mësohet se 53 vjeçari nga Tirana Kliti Leka e ka qëlluar për vdekje Niko Goron pasi ky i fundit i kishte një borxh prej 70 mijë eurosh. Kliti Leka ishte elektriçist dhe kishte krijuar një grup pune, të cilët marrë përsipër kryerjen e të gjitha instalimeve elektrike në hotelin e dytë që Goro po ndërtonte në Himarë. Mirëpo, mos dhënia e këtyre parave dhe debatet e vazhdueshme me biznesmenin, kanë bërë që Leka ta ekzekutojë atë.

Ky borxh që Niko Goro i kishte elektriçistit Kliti Leka dihej dhe nga banorët e zonës pasi viktima dhe autori kishin debatuar disa herë. Një orë pas ngjarjes, 53 vjeçari është prangosur nga Policia në fshatin ‘Livadh”. Ndërkohë, e plagosur ka mbetur dhe motra e Niko Goros, Eftiqi Qesko, 57 vjeçe, e cila ka dalë para plumbave për të mbrojtur të vëllanë.

“Si rezultat i reagimit në kohë dhe ndjekjes së pandërprerë të autorit, u bë e mundur që në vendin e quajtur “Livadhet”, të kapjen dhe prangosej autori i dyshuar i vrasjes, shtetasi Kliti Leka , 53 vjeç, banues në Tiranë. Policia ka sekuestruar armën e dyshuar të krimit, armë zjarri kallashnikov dhe automjetin me të cilin u largua autori. Autori po shoqërohet për në ambientet e Policisë për veprime të mëtejshme”, njoftoi Policia.

The person you see in the photo above is the well-known Himari businessman and builder Niko Goro, who was killed this morning with 5 Kalashnikov bullets, by the suspected perpetrator Kliti Leka. The incident happened at 08.55.

It is learned that the 53-year-old from Tirana, Kliti Leka, shot Niko Goron to death after the latter owed him a debt of 70 thousand euros. Kliti Leka was an electrician and had created a working group, who undertook to carry out all electrical installations in the second hotel that Goro was building in Himara. However, the non-giving of this money and the constant debates with the businessman, have made Leka execute him.

This debt that Niko Goro owed to the electrician Kliti Leka was known by the residents of the area after the victim and the perpetrator had debated several times. An hour after the event, the 53-year-old was handcuffed by the Police in the village of “Livadh”. Meanwhile, Niko Goro’s sister, Eftiqi Qesko, 57, was also injured, who came out in front of the bullets to protect her brother.

As a result of the timely reaction and uninterrupted pursuit of the perpetrator, it became possible that in a place called “Livadhet”, the suspected perpetrator of the murder, citizen Kliti Leka, 53 years old, resident in Tirana, was caught and handcuffed. Police have seized the suspected crime weapon, a Kalashnikov firearm and the vehicle in which the perpetrator left. The author is being escorted to the premises of the Police for further actions “, announced the Police.