Një infermiere shpëtoi tre foshnje të porsalindura pasi mega-shpërthimi në Beirut tronditi spitalin ndërsa rrafshoi ndërtesat la qindra të plagosur që ishin afër vend ngjarjes.

Infermierja u pa duke mbajtur foshnjat në krah ndërsa ishte në telefon në një zonë pritjeje “të rrethuar nga dhjetëra trupa dhe të plagosur” mes skenës shkatërrimtare.

Gruaja ishte veshur me uniformë blu dhe një maskë mbrojtëse për fytyrën, për shkak të pandemisë koronavirus, siç shihet ne foton nga fotografi Bilal Marie Jawish në Qendrën Mjekësore të Universitetit të Spitalit Spitalor Saint George të kryeqytetit Liban.

Fotografi shkroi në Facebook se ai ka mbuluar “shumë luftëra”, por ai kurrë më parë nuk ishte dëshmuar diçka si shpërthimi i Bejrutit – dhe infermierja heroinë.

A nurse rescued three newborn babies after a mega-blast in Beirut rocked a hospital as it flattened buildings leaving hundreds injured near the scene.

The nurse was seen holding the babies in her arms while she was on the phone in a waiting area “surrounded by dozens of bodies and injured” amid the devastating scene.

The woman was wearing a blue uniform and a protective mask for her face, due to the coronavirus pandemic, as seen in the photo by photographer Bilal Marie Jawish at the University Medical Center of Saint George Hospital in the Lebanese capital.

The photographer wrote on Facebook that he had covered “many wars”, but he had never before witnessed something like the Beirut bombing – and the heroine nurse.