Në një aksident ajror që të enjten në mbrëmje ndodhi në Orebro të Suedisë, humbën jetën nëntë persona, tha policia.

Mes të vdekurve është piloti dhe tetë pasagjerë. Viktimat janë anëtarë të një klubi të parashutizmit, konfirmoi prefektja e qarkut Orebro, Maria Larsson.

Carl-Johan Linde, një zëdhënës i administratës detare suedeze, e cila mbikëqyr trafikun ajror, tha se rrëzimi ndodhi gjatë ngritjes së një avioni të vogël. Avioni mori flakë pas përplasjes dhe zjarrfikësit nuk arritën të shpëtonin askënd.

Në qarkun Orebro, flamujt sot u ulën në gjysmë shtizë dhe kryeministri i Suedisë njoftoi në një konferencë shtypi se sot është ditë zie në gjithë vendin.

A plane crash in Orebro, Sweden, on Thursday evening killed nine people, police said.

Among the dead are the pilot and eight passengers. The victims are members of a parachuting club, confirmed Orebro County Mayor Maria Larsson.

Carl-Johan Linde, a spokesman for the Swedish Maritime Administration, which oversees air traffic, said the crash happened during the take-off of a small plane. The plane caught fire after the crash and firefighters failed to save anyone.

In the county of Orebro, flags were lowered to half-mast today and the Prime Minister of Sweden announced at a press conference that today is a day of mourning throughout the country.