Policia e Shtetit përmes një njoftimi publik, bën me dije se ofron një shumë prej 10 mijë eurosh për këdo që jep informacion që mund të çojë në ndalimin e të shumëkërkuarit Talo Çela. Pas dështimit disa herë të operacioneve për kapjen e Çelës, policia kërkon ndihmën e publikut për të bërë të mundur prangosjen e tij.

Duke renditur rrezikshmërinë e lartë që paraqet ky element kriminal, në njoftimin e policisë theksohet se personat që mund të kenë djeni mbi vendodhjen e tij mund të kontaktojnë uniformat blu dhe të përfitojnë një shumë prej 10 000 euro.

Njoftimi i plotë i policisë: Në vijim të punës për kapjen e personave me rrezikshmëri të lartë shoqërore që janë të shpallur në kërkim, Policia e Shtetit, duke vlerësuar si mjaft të rëndësishëm dhe rezultativ bashkëpunimin me qytetarët, kërkon sërish bashkëpunimin dhe kontributin e tyre për të lokalizuar vendndodhjen e një personi shumë të kërkuar, shtetasit Talo Çela, 49 vjeç, lindur dhe banues në Elbasan.

Për këdo që do të japë informacion të vlefshëm që do çojë në lokalizimin dhe kapjen e këtij personi, Policia e Shtetit ka vënë në dispozicion shumën 10 mijë euro.

Talo Çela është person i shpallur në kërkim kombëtar dhe ndërkombëtar, pasi Gjykata për Krimet e Renda Tiranë i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprat penale “Vrasja e punonjësit të policisë” kryer në bashkëpunim, mbetur në tentativë, “Vjedhja me armë e kryer në bashkëpunim”, në kuadër të grupit të strukturuar kriminal dhe “Vrasja me paramendim, kryer në bashkëpunim”.

Ky shtetas është autori i dyshuar i ngjarjes së datës 09.04.2019, ndodhur në pistën e aeroportit “Nënë Tereza”, në Rinas, Tiranë, ku persona të maskuar, nën kërcënimin e armëve të zjarrit, kanë arritur të vjedhin një sasi të konsiderueshme vlerash monetare të cilat po ngarkoheshin në avion dhe më pas gjatë shkëmbimit të zjarrit me Policinë, mbeti i vrarë njëri prej autorëve kryesorë të kësaj ngjarjeje.

Gjithashtu ky shtetas është i dyshuar si autor i ngjarjes së datës 27.04.2020, në lagjen 14/1 Durrës, në vendin e quajtur “Tregu i makinave”, Shënvlash, Durrës, ku u vranë me armë zjarri 2 vëllezërit Haxhia.

Për çdo informacion që i shërben kapjes së këtij personi, qytetarët të telefonojnë në numrin e celularit 069 41 06 823, si dhe në numrin pa pagesë 112 apo në Komisariatin Dixhital, duke iu garantuar anonimat të sigurt.

The State Police, through a public announcement, informs that it offers a sum of 10 thousand euros for anyone who provides information that could lead to the detention of the highly wanted Talo Çela. After the failure of several operations to capture Çela, the police seek the help of the public to make his handcuffing possible.

Listing the high risk posed by this criminal element, the police report states that persons who may have knowledge of its location can contact the blue uniforms and receive a sum of 10,000 euros.

Full notification of the police: Following the work to apprehend persons with high social risk who are declared wanted, the State Police, assessing as very important and effective cooperation with citizens, seeks again their cooperation and contribution to localized the location of a highly wanted person, citizen Talo Çela, 49 years old, born and resident in Elbasan.

For anyone who will provide valuable information that will lead to the localization and capture of this person, the State Police has made available the amount of 10 thousand euros.

Talo Çela is a person declared nationally and internationally wanted, after the Court for Serious Crimes in Tirana has assigned the security measure “Prison arrest”, for the criminal offenses “Murder of a police officer” committed in collaboration, remaining attempted. Theft with a weapon committed in cooperation “, within the structured criminal group and” Premeditated murder, committed in cooperation “.

This citizen is the suspected perpetrator of the event of 09.04.2019, occurred on the runway of the airport “Mother Teresa”, in Rinas, Tirana, where masked persons, under the threat of firearms, have managed to steal a considerable amount of valuables money which was being loaded on the plane and then during the exchange of fire with the Police, one of the main perpetrators of this event was killed.

Also, this citizen is suspected as the author of the event of 27.04.2020, in the neighborhood 14/1 Durrës, in the place called “Tregu i makinë”, Shënvlash, Durrës, where 2 Haxhia brothers were killed with a firearm.

For any information that serves to capture this person, citizens should call the mobile number 069 41 06 823, as well as the toll free number 112 or the Digital Commissariat, guaranteeing secure anonymity.