Komunikata e Policisë:

Librazhd, vijon operacioni “Dragostunja”, kapet dhe ndalohet 41-vjeçari i shpallur në kërkim në kuadër të këtij operacioni.

Specialistët për Hetimin e Narkotikëve dhe Trafiqeve të Paligjshme, në bashkëpunim me Sektorin e Shërbimeve të Specializuara në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan dhe Komisariatin e Policisë Elbasan, në vijim të operacionit “Dragostunja” të finalizuar rreth 5 muaj më parë, për goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e narkotikëve, si rezultat i të cilit u arrestua një shtetas dhe u shpall në kërkim një tjetër, kanë vijuar punën dhe si rezultat kanë kapur dhe ndaluar në Librazhd, shtetasin e shpallur në kërkim:

L. A., 41 vjeç, banues në Pogradec.

Ndalimi i këtij shtetasi u bë pasi në datën 06.08.2020, në bashkëpunim me shtetasin L. N., 43 vjeç (i arrestuar gjatë operacionit), dyshohet se kanë qenë duke transportuar 32 kg lëndë narkotike kanabis në Republikën e Maqedonisë së Veriut, nëpërmjet kufirit jeshil.

Drejtuesi i automjetit shtetasi L. A. nuk i është bindur urdhrit të punonjësve të Policisë për të ndaluar, por është larguar me shpejtësi duke kryer manovra të rrezikshme që kanë rrezikuar jetën e punonjësve të Policisë.

Më pas këta shtetas kanë braktisur mjetin bashkë me lëndën narkotike dhe kanë tentuar të largohen.

Shtetasi L. N. është kapur gjatë operacionit të zhvilluar 5 muaj më parë, në dalje të PKK Qafë Thanë, në tentativë për t’u larguar drejt Maqedonisë së Veriut.

Vijon puna për identifikimin dhe kapjen e personave të tjerë të përfshirë në këtë veprimtari kriminale.

Materialet procedurale do t’i kalojnë Prokurorisë pranë Rrethit Gjyqësor Elbasan, për kryerjen e veprimeve të mëtejshme hetimore.

Operation “Dragostunja” continues.

The 41-year-old man declared wanted as part of this operation is caught and detained.

Specialists for Investigation of Narcotics and Illegal Trafficking, in cooperation with the Specialized Services Sector in the Local Police Directorate of Elbasan and the Elbasan Police Commissariat, following the operation “Dragostunja” finalized about 5 months ago, to crack down on criminal activity in the field of narcotics, as a result of which one citizen was arrested and another was declared wanted, they continued their work and as a result they arrested and detained in Librazhd, the citizen declared wanted:

L. A., 41 years old, resident in Pogradec.

The detention of this citizen was made after on 06.08.2020, in cooperation with the citizen L. N., 43 years old (arrested during the operation), it is suspected that they were transporting 32 kg of cannabis narcotics in the Republic of Northern Macedonia, through the green border.

The driver of the vehicle, citizen L. A., did not obey the order of the police officers to stop, but left quickly, performing dangerous maneuvers that endangered the lives of the police officers.

These citizens then abandoned the vehicle together with the narcotics and tried to leave.

Citizen L. N. was caught during the operation conducted 5 months ago, at the exit of PKK Qafë Thanë, in an attempt to flee to Northern Macedonia.

Work continues to identify and apprehend other persons involved in this criminal activity.

The procedural materials will be forwarded to the Prosecution at the Elbasan Judicial District, for further investigative actions.