Komunikata e Policisë:

Vijon puna për kapjen e personave të shpallur në kërkim ndërkombëtar.

Arrestohet një shtetas shqiptar, me qëllim ekstradimi drejt Italisë.

Specialistët për Hetimin e Narkotikëve në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan, në bashkëpunim me Interpol Tirana, pas një pune të mirëorganizuar, lokalizuan, kapën dhe arrestuan përkohësisht, me qëllim ekstradimi drejt Italisë, shtetasin shqiptar të shpallur në kërkim ndërkombëtar:

• Leonard Kote (Taçi) , 54 vjeç, banues në Elbasan.

Kapja dhe ndalimi i tij u bë, pasi Gjykata e Bergamos/Itali e ka dënuar me 14 vjet burg, për veprat penale “Vrasja e mbetur në tentativë”, “Vjedhja e armës së zjarrit” dhe “Mbajtja pa leje e armës së zjarrit në vende publike”, parashikuar nga Kodi Penal italian.

Veprimet e mëtejshme për këtë shtetas do të kryhen nga Zyra e Interpolit Tiranë.

The work to apprehend internationally proclaimed persons is underway.

An Albanian national is arrested for extradition to Italy.

Drug Investigation Specialists at the Elbasan Local Police Directorate, in cooperation with Interpol Tirana, after a well-organized work, temporarily located, captured and arrested for the purpose of extradition to Italy the Albanian citizen declared in international search:

• Leonard Kote (Taci), 54, resident of Elbasan.

He was arrested and detained after a Bergamo / Italy court sentenced him to 14 years in prison for the offenses of “Attempted Murder”, “Theft of a Firearm” and “Unlawful possession of a firearm in public places “, provided by the Italian Penal Code.

Further actions for this citizen will be carried out by the Interpol Tirana Office.