Ditën e sotme në qytetin e Vlorës u finalizua një operacion kundër kultivimit të kanabisit në zonë, që solli prangosjen e 27 personave dhe shpalljen në kërkim të 4 të tjerëve. Gjithashtu Gjykata e Vlorës bëri ekzekutimin e 5 masave të sigurisë “Arrest në shtëpi” dhe të 5 masave të sigurisë ”Detyrim për paraqitje”.

Burime bëjnë me dije se operacioni u nis nga prokuroria e Vlorës dhe hetimi policor përmes përgjimeve të personave të dyshuar zgjati rreth 6 muaj.

Aksioni ishte i përqëndruar në zonën e Vlorës dhe Himarës, specifikisht në fshatrat Kuç dhe Nivicë.

Mes 27 të arrestuarve janë dhe disa punonjës të Policisë së Shtetit, me funksione të ndryshme, si shef komisariati, shef krimesh apo inspektor. Në pranga kanë rënë: Arjan Tase, shef i komisariatit Himarë; David Fakaj, polic i patrullës së Përgjithshme; Artur Veshaj, shef i krimeve në Himarë; Ilir Kadena, inspektor krimesh në Himarë; Alem Llanaj, punonjës policie në Himarë; I.J, punonjës policie i shpallur në kërkim.

Gjatë periudhës hetimore gjashtëmujore janë asgjësuar një numër i konsiderueshëm bimësh narkotike canabis sativa, në territoret e Bashkive Selenicë dhe Himarë, janë sekuestruar 120.9 kg lëndë e dyshuar narkotike, janë sekuestruar 4 armë gjahu, dylbi, një pistoletë sportive, 39 telefona celular

Today in the city of Vlora was finalized an operation against cannabis cultivation in the area, which led to the handcuffing of 27 people and the search for 4 others. Also, the Court of Vlora executed 5 security measures “Home arrest” and 5 security measures “Obligation to appear”.

Sources suggest that the operation was launched by the Vlora prosecutor’s office and the police investigation through wiretapping of suspects lasted about 6 months.

The action was concentrated in the area of ​​Vlora and Himara, specifically in the villages of Kuç and Nivica.

Among the 27 arrested are several employees of the State Police, with various functions, such as chief of police station, chief of crimes or inspector. Arjan Tase, head of the Himara police station, has been handcuffed; David Fakaj, General Patrol Officer; Artur Veshaj, chief of crimes in Himara; Ilir Kadena, crime inspector in Himara; Alem Llanaj, police officer in Himara; I.J, wanted police officer.

During the six-month investigation period, a considerable number of cannabis sativa narcotic plants were destroyed in the territories of the Municipalities of Selenica and Himara, 120.9 kg of suspected narcotics were seized, 4 shotguns, binoculars, a sports pistol, 39 mobile phones were seized.