Dy persona janë arrestuar nga ana e Policisë, pasi po tentonin që të trafikonin armë jashtë vendit. Mësohet se Policia e Durrësit ka vënë në pranga shtetasit: A. P., 47 vjeç, banues në Kuçovë, i dënuar më parë për veprën penale “Kultivim i bimëve narkotike”; B. H., 60 vjeç, banues në fshatin Magjat, Kuçovë, i dënuar më parë për falsifikim.

Arrestimi i tyre u bë pas një pune disamujore me metoda speciale të hetimit, ku si rezultat u dokumentua aktiviteti i tyre kriminal i trafikimit të armëve të zjarrit dhe municionit luftarak jashtë vendit, me qëllim përfitimin e vlerave monetare.

Në cilësinë e provës materiale shërbimet e Policisë sekuestruan 2 armë zjarri (mitraloz dhe kallashnikov), 822 fishekë, një sasi lënde narkotike cannabis sativa, 2 mjete në pronësi të shtetasve B. H. dhe A. P., si dhe 3 aparate celular, të cilët këta shtetas i kishin në përdorim.

Njoftimi i plotë i Policisë:

Goditet një rast i trafikimit të armëve të zjarrit dhe municionit luftarak jashtë vendit, me qëllim përfitimin e vlerave monetare. Finalizohet me sukses operacioni i koduar “Telekomanda”.

Operacioni i zhvilluar nga Seksioni për Hetimin e Narkotikëve në DVP Durrës, në bashkëpunim me Drejtorinë e Forcës së Posaçme Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës.

Sekuestrohen 1 mitraloz, 1 kallashnikov, municion luftarak, 2 automjete, aparate celularë dhe një sasi lëndë narkotike. Arrestohen në flagrancë 2 shtetas me precedent të mëparshëm kriminal.

Në vijim të punës për mbajtjen e situatës kriminale nën kontroll, parandalimin dhe goditjen e trafiqeve të paligjshme, të armëve të zjarrit dhe lëndëve narkotike, specialistët për Hetimin e Trafikut të Paligjshëm dhe Narkotikëve në DVP Durrës, në bashkëpunim me Drejtorinë e Forcës së Posaçme Operacionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit, në bazë të informacioneve disamujore të ndjekura me metoda speciale të hetimit nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, kanë goditur një rast të trafikimit të armëve të zjarrit dhe municionit luftarak.

Si rezultat u bë arrestimi në flagrancë i shtetasve: A. P., 47 vjeç, banues në Kuçovë, i dënuar më parë për veprën penale “Kultivim i bimëve narkotike”; B. H., 60 vjeç, banues në fshatin Magjat, Kuçovë, i dënuar më parë për falsifikim.

Arrestimi i tyre u bë pas një pune disamujore me metoda speciale të hetimit, ku si rezultat u dokumentua aktiviteti i tyre kriminal i trafikimit të armëve të zjarrit dhe municionit luftarak jashtë vendit, me qëllim përfitimin e vlerave monetare.

Në cilësinë e provës materiale shërbimet e Policisë sekuestruan 2 armë zjarri (mitraloz dhe kallashnikov), 822 fishekë, një sasi lënde narkotike cannabis sativa, 2 mjete në pronësi të shtetasve B. H. dhe A. P., si dhe 3 aparate celular, të cilët këta shtetas i kishin në përdorim.

Vijon puna për identifikimin e personave të tjerë të përfshirë në këtë aktivitet kriminal.

Materialet i kaluan Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Durrës, për veprat penale “Trafikimi i armëve dhe i municioneve” dhe “Prodhim dhe shitja e narkotikëve” kryer në bashkëpunim.

Two people have been arrested by the Police, as they were trying to traffic weapons abroad. It is learned that the Durrës Police has handcuffed the citizens: A. P., 47 years old, resident in Kuçova, previously convicted for the criminal offense “Cultivation of narcotic plants”; B. H., 60 years old, resident in the village of Magjat, Kuçovë, previously convicted of forgery.

Their arrest was made after several months of work with special methods of investigation, where as a result their criminal activity of trafficking in firearms and ammunition abroad was documented, in order to obtain monetary values.

As material evidence, the Police services seized 2 firearms (machine gun and Kalashnikov), 822 bullets, a quantity of cannabis sativa, 2 vehicles owned by BH and AP citizens, as well as 3 mobile phones, which these citizens had in use.

Full police notification:

A case of trafficking in firearms and ammunition abroad in order to gain monetary values ​​is hit. The operation codenamed “Telekomanda” is successfully finalized.

The operation conducted by the Narcotics Investigation Section in DVP Durrës, in cooperation with the Directorate of Special Operational Force in the General Directorate of Police, under the direction of the Prosecution of the Durrës Judicial District.

1 machine gun, 1 Kalashnikov, ammunition, 2 vehicles, mobile phones and a quantity of narcotics were seized. 2 citizens with a previous criminal record are arrested in flagrante delicto.

Following the work to keep the criminal situation under control, prevent and crack down on illegal trafficking, firearms and narcotics, specialists for Investigation of Illegal Trafficking and Narcotics in DVP Durrës, in cooperation with the Directorate of Special Operational Force in the General Directorate of State Police, based on several months of information followed by special methods of investigation under the direction of the Prosecution of the Durrës Judicial District, have hit a case of trafficking in firearms and ammunition.

As a result, the following citizens were arrested in flagrante delicto: A. P., 47 years old, resident of Kuçova, previously convicted for the criminal offense “Cultivation of narcotic plants”; B. H., 60 years old, resident in the village of Magjat, Kuçovë, previously convicted of forgery.

Their arrest was made after several months of work with special methods of investigation, where as a result their criminal activity of trafficking in firearms and ammunition abroad was documented, in order to obtain monetary values.

As material evidence, the Police services seized 2 firearms (machine gun and Kalashnikov), 822 bullets, a quantity of cannabis sativa, 2 vehicles owned by BH and AP citizens, as well as 3 mobile phones, which these citizens had in use.

Work continues to identify other persons involved in this criminal activity.

The materials were handed over to the Prosecutor’s Office of the Durrës Judicial District, for the criminal offenses “Trafficking in weapons and ammunition” and “Production and sale of narcotics” committed in collaboration.