Prej shumë kohësh policia britanike ka shprehur hapur shqetësimin e saj për shtëpitë e “barit” në Mbretërinë e Bashkuar dhe për ruajtësit e tyre që në shumicën e rasteve janë shqiptarë.

Së fundmi policia e Sheffield North West ngriti shqetësime pasi një shqiptar u arratis nga një shtëpi në Hillsborough kur oficerët shkuan atje dhe gjetën brenda banesës 70 bimë kanabisi. Më vonë i riu u arrestua dhe u zbuluar se ishte shqiptar.

Ekipi i policisë u shpres se se shumë prej njerëzve që gjejmë brenda shtëpive të rritjes së kanabisit kohët e fundit janë me origjinë shqiptare.

Kjo sipas tyre vjen pasi ekziston një grup ose kriminelë të organizuar me origjinë nga Ballkani Perëndimor të cilët janë përgjegjës për shumë prej fabrikave të kanabisit që janë në Britani.

Burimi:thestaruk. joq.al

For a long time, the British police have openly expressed their concern about the “bar” houses in the United Kingdom and their guardians, who in most cases are Albanians.

Sheffield North West police recently raised concerns after an Albanian escaped from a house in Hillsborough when officers went there and found 70 cannabis plants inside the apartment. The young man was later arrested and found to be Albanian.

The police team hoped that many of the people we find inside the cannabis growing houses recently are of Albanian origin.

According to them, this is because there is a group or organized criminals originating from the Western Balkans who are responsible for many of the cannabis factories that are in Britain.