Një 40-vjeçar i shpallur në kërkim u arrestua nga policia e Lezhës në një operacion të koduar “Godull 2020” ku u përfshinë policia Lezhë, Kurbin, RENEA dhe Interpol Tirana.

Në bazë të informacioneve të marra nga strukturat e policisë për vendndodhjen e një personi të kërkuar, në bashkëpunim me Forcat Speciale “Renea” dhe Interpol Tirana, në kushte të larta sigurie në orët e para të mëngjesit, në fshatin Godull, rrethuan banesën e A. J. alias A. Zh., 40 vjeç, duke bërë të mundur prangosjen e tij.

40-vjeçari ishte person i shpallur në kërkim kombëtar nga Komisariati i Policisë Kurbin, pasi Gjykata e Shkallës Parë Kurbin i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprat penale “Vrasja me paramendim e mbetur në tentativë”, “Armëmbajtja pa leje” dhe “Kundërshtim i punonjësit të policisë së rendit publik”.

Gjithashtu, ai ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar, pasi Gjykata e Romës, Itali, i ka caktuar masën e sigurisë “Arrest në burg”, për veprat penale “Grabitja me armë ”, “Plagosja” dhe “Armëmbajtja pa leje”. Maksimumi i dënimit për këto vepra penale është 20 vjet burg.

A 40-year-old man wanted in the search was arrested by Lezha police in an operation codenamed “Godull 2020” involving Lezha, Kurbin, RENEA and Interpol Tirana police.

According to information received from police structures on the whereabouts of a wanted person, in cooperation with the Special Forces “Renea” and Interpol Tirana, in high security conditions in the early hours of the morning in Godull village surrounded AJ’s apartment alias A. Zh., 40, handcuffing him.

The 40-year-old was a person declared wanted nationally by the Kurbin Police Station after the Kurbin Court of First Instance ordered the security measure “Arrest in Prison” for the offenses of “Murder with Deliberate Attempt”, permit ”and“ Objection to the Public Order Police Officer ”.

He was also declared wanted internationally after the Rome Court, Italy, ordered the security measure “Arrest in Prison” for the offenses “Robbery”, “Injury” and “Unlawful Weaponry”. The maximum sentence for these offenses is 20 years in prison.