Një 33-vjeçar është ekzekutuar javën e kaluar para shtëpisë së tij në Islandë. Armando Beqiri do të festonte ditëlindjen më 16 shkurt por u ekzekutua në derë të shtëpisë sapo doli nga garazhi ku parkoi makinën.

Mediat vendase kanë njoftuar se hetimet për vrasjen e tij vjojnë ende dhe se policia dhe hetuesit kanë sekuestruar disa pamje të momentin të ekzekutimit të Beqirit dhe mund të kenë një panoramë të qartë për atë që ka ndodhur të shtunën e kaluar.

Në lidhje me këtë çështje që konsiderohet si një ndër më të vështirat në Islandë janë më shumë se 10 persona me kombësi të ndryshme, mes tyre edhe nga Shqipëria. Policia do të kërkojë nga gjykata që të arrestuarit të qëndrojnë në burg deri në përfundim të hetimeve.

Të gjithë të dyshuarit janë marrë në pyetje, por ende policia kërkon të dhëna për t’i fajësuar plotësisht ata. Sipas policisë gjatë kontrolleve në banesat e të dyshuarve janë sekuestruar kompjuterë dhe telefona.

Deri më tani autori i dyshuar është nga Shqipëria, pasi në banesën e tij janë gjetur gjurmë të armës së zjarrit, edhe pse ky i fundit e ka mohuar një ngjarje të tillë, “Nuk kam asnjë lidhje me vrasjen”. Sipas medieve, ekzistojnë dy pista;

“E para mund të jetë një vrasje e urdhëruar, e dyta nëse mund të ketë pasur ndonjë armiqësi mes dy personave”.

A 33-year-old man was executed last week in front of his home in Iceland. Armando Beqiri was going to celebrate his birthday on February 16, but he was executed at the door of the house as soon as he left the garage where he parked the car.

Local media have reported that investigations into his murder are still ongoing and that police and investigators have seized some footage of Beqiri’s execution and may have a clear picture of what happened last Saturday.

In relation to this issue that is considered one of the most difficult in Iceland are more than 10 people of different nationalities, among them from Albania. Police will ask the court to keep the detainees in jail until the end of the investigation.

All the suspects have been questioned, but police are still seeking information to fully blame them. According to the police, computers and telephones were seized during the searches in the suspects’ apartments.

So far, the suspected perpetrator is from Albania, as traces of a firearm were found in his apartment, although the latter has denied such an event, “I have nothing to do with the murder.” According to the media, there are two tracks;

“The first could be an ordered assassination, the second if there could have been any animosity between the two people.”